avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LAMURIRI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LAMURIRI

cum pot sa ma apar in fata surorii mele:
In urma cu 18 ani tatal meu a decedat, iar conform succesiuni mie mi-a revenit 3/4 iar mamei 1/4, sora mea renuntand la succesiune. Anul trecut a decedat si mama iar astazi sora ma cheama in instanta nerecunoscund autenticitatea certificatului dupa moartea tatalui, afirmand ca acesta este un fals notarial.Mentionez ca in spatele ei este sotul care si-a procurat o imputernicire precum ca ea este suferinda si nu se poate exprima si judeca (chiar daca are in grija 2 copii minori de 3 si 6 ani) O MINCIUNA . Mai mentionez ca sora mea nu a contribuit la nici una din inmormantari iar toate cheltuielie au fost suportate de mine si mie imi cere sa renunt la tot ce mi se cuvine din partea mamei plus sa le restitui o suma considerabila de bani. In joc este casa in care locuiesc impreuna cu familia casa la intretinerea careia am contribuit si eu, mama mea parasind domiciliu si construindu-si alta la 5 ani dupa decesul tatalui. Sora nu a contribuit nici la constructie nici la intretinere ea beneficiind de ajutorul parintilor in constructia altei casei din alta casatorie, ajutor pe care acum nu il mai recunoaste, iar cat timp a trait mama sotul surorii mele a jignit-o si a amenintat-o cu moartea. CE MA SFATUITI???
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:34, 24 Mai 2010
Daca sora dvs afirma ca inscrisul constituie un fals notarila,detine obligatia sa sustina si sa probeze cu argumente temeinice si indubitabile afirmatia
In cursul judecatii,aveti dreptul legal a prezenta probe =inscrisuri/martori ,care sa constituie dovezi,in baza carora instanta sa se edifice asupra aportului financiar individual
Va sfatuim sa va angajati un avocat.

Nu conteaza cu ce a amenintat-o pe mama dvs. in timpul vietii, ce casa si-a facut si cati copii are in intretinere.
Daca poate demonstra ca certificatul e un fals, acesta se va anula de catre instanta.
cum puteti spune ca nu conteaza cati copii are in intretinere? oare nu stiti cat de drastici sunt cei de la protectia copilului? poate nu ati inteles sora mea pretinde ca nu judeca corect... at e normal ca un om care nu judeca corect si nu poate sa isi poarte de grija poate sa ingrijeasca doi minori? si inca ceva sora mea si-a pierdut fiica toamna trecuta dupa ce aceasta a fost in coma mai bine de 3luni iar aceasta nu a fost o data sa o vada pe motiv ca era mai importanta casa ei decat propriul copil.

la ce refera acest aport financiar individual?
Si eu va sugerez sa contactati un avocat,
Problema dvs este mult prea complicata pentru ca vreunul dintre noi sa va poate acorda un raspuns in cateva randuri.
Orice certificat de mostenitor poate fi anulat la cererea celui ale carui drepturi au fost incalcate la emiterea certifictului de mostenitor.
Pentru acesta actiune, cu care va amentinta sora dvs, exista un termen special de prescriptie, respectiv 1 an de la data la care cel care se considera vatamat a luat la cunostinta de existenta si continutul certificatului de mostenitor.
Daca a trecut mai mult de 1 an de la data luarii la cunostinta, dreptul acesteia la actiune este prescris, iar instanta de judecata nu va judeca procesul.
Va sugerez sa verificati aceste termene.
Av Mihai Vaduva

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire slobodan slobodan Va prezint urmatorul caz : Suntem doua surori, dupa decesul mamei sora mea mai mare nu a dorit partea ei de mostenire , nu a cerut-o in timpul vietii ei, sora ... (vezi toată discuția)
Mostenire simina_28 simina_28 Buna seara. Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata N_&_K_43 N_&_K_43 tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a ... (vezi toată discuția)