avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investirea cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investirea cu formula executorie

Pentru investirea cu formula executorie a unei HJ este obligatoriu ca dosarul in care s-a pronuntat aceasta hotarare sa se afla in arhiva instantei de fond?
Ma intereseaza daca pot obtine investirea unei HJ doar in baza unui certificat de solutie pronuntata in recurs, deoarece decizia nu a fost inca motivata si cred ca va dura destul motivarea.
Este absolut necesar ca tot dosarul (respectiv sentinta si deciziile) in care s-a judecat cauza din care am titlu sa fie verificat ptr. investirea cu formula executorie?
Hotararile Definitive sunt executorii.Deci puteti obtine investorea cu formula executorie a hotararii din apel.
Pentru investirea cu formula executorie ,este obligatoriu existenta hotararii motivate
Solicitati presedintelui de instanta ,sa dispuna masurile necesare in vederea urgentarii motivarii si redactarii hotararii
Altceva ma intereseaza: este obligatorie existenta intregului dosar pentru investirea cu formula executorie?
Pe dvs va intereseaza pentru investirea cu formula executorie sa detineti hotararea dispusa de instanta de apel,o detineti ?
Stimata Doamna,
Eu am intrebat clar ce ma intereseaza: ptr. investirea unei HJ cu formula executorie este nevoie de intreg dosarul in care s-a pronuntat toate HJ (fond, apel, recurs) ?

Alte discuții în legătură

Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, O hotarare irevocabila data in ultima instanta de Curtea de Apel Bucuresti imi poate fi trimisa in forma redactata la domiciliul meu daca fac ... (vezi toată discuția)
Cand devine definitiva, potrivit art.377 cpc, o hj intr-o actiune in revendicare mobiliara? Irina S. Irina S. Cand devine definitiva, potrivit art.377 cpc, o HJ intr-o actiune in revendicare mobiliara (restituire autoturism) si cand o pot formula cererea de investire ... (vezi toată discuția)