avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului sau somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului sau somaj

BUNA ZIUA MA NUMESC GIANINA AM 31 DE ANI (AM MUNCIT 6 ANI CU CARTE DE MUNCA IAR DE 3 ANI LUCREZ IN ITALIA FARA CIM) IN PREZENT IMI DAU EXAMENELE PT A TERMINA FACULTATEA SI URMEAZA SA NASC PESTE 1 LUNA (IUNIE) INTREBAREA MEA ESTE POT BENEFICIA INTAI DE SOMAJ SI PE URMA PT CCC SAU CUM TREBUIE PROCEDAT
- IAR DACA AM TERMINAT FACULTATEA PARTICULARA LA 31 DE ANI DAR LA ZI SE IA IN CALCUL LA PENSIE
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:59, 24 Mai 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca imediat dupa absolvirea facultatii sa va inscrieti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
2. Pentru a beneficia de CCC pana la 2 ani si de indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa obtineti venituri profesionale supuse impozitarii sau sa aveti perioade asimilate acestor 12 luni.
3. Din perioade asimilate fac parte: perioada cat ati urmat cursurile facultatii la zi, cu examen de licenta luat in prima sesiune, perioadele de somaj indemnizat etc.
4. Perioada in care ati urmat cursurile facultatii la zi este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie.
5. Dar nu inteleg cum ati urmat cursurile facultatii la zi daca de 3 ani sunteti in Italia. Facultatea o faceti in Italia?
6. Va rog sa nu mai scrieti excusiv cu majuscule ca este obositor de citit si s-ar putea sa nu va mai raspund la intrebari!
scuze ca am scris cu majuscule dar pe alte situ-ri se recomanda scrierea cu majuscule. iar in 2004 - 2006 am muncit in italia iar de cand sunt la facultate ma duceam doar pe timpul vacantelor.
aslfel alegeam o fac. la fr sau id m- am exprimat gresit eu la formularea continutului
Nu am inteles daca ati vrut sa completati sau sa intrebati ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil lcojocaru lcojocaru Buna seara, As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie in cazul urmator: -am terminat facultatea in 2010 -in februarie 2012 am nascut -in iulie ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? an_na123 an_na123 buna ziua Am absolvit o facultate de stat la ID cu licenta in iunie 2011. Am nascut la sfarsitul lui august si acum sunt inscrisa la o facultate particulara ... (vezi toată discuția)
Pot sa iau somaj dupa terminarea masterului chiar daca in primul an de master am lucrat si apoi am fost data in somaj care mi se termina cu 3 luni inainte de absolvirea masterului? Cornelia C Cornelia C Sunt anul 2 la master, il termin anul asta. Dupa ce am terminat facultatea m-am inscris imediat la master(deci nu am mai beneficiat pana acum de somaj ca ... (vezi toată discuția)