BUNA ZIUA MA NUMESC GIANINA AM 31 DE ANI (AM MUNCIT 6 ANI CU CARTE DE MUNCA IAR DE 3 ANI LUCREZ IN ITALIA FARA CIM) IN PREZENT IMI DAU EXAMENELE PT A TERMINA FACULTATEA SI URMEAZA SA NASC PESTE 1 LUNA (IUNIE) INTREBAREA MEA ESTE POT BENEFICIA INTAI DE SOMAJ SI PE URMA PT CCC SAU CUM TREBUIE PROCEDAT
- IAR DACA AM TERMINAT FACULTATEA PARTICULARA LA 31 DE ANI DAR LA ZI SE IA IN CALCUL LA PENSIE
VA MULTUMESC
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca imediat dupa absolvirea facultatii sa va inscrieti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
2. Pentru a beneficia de CCC pana la 2 ani si de indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa obtineti venituri profesionale supuse impozitarii sau sa aveti perioade asimilate acestor 12 luni.
3. Din perioade asimilate fac parte: perioada cat ati urmat cursurile facultatii la zi, cu examen de licenta luat in prima sesiune, perioadele de somaj indemnizat etc.
4. Perioada in care ati urmat cursurile facultatii la zi este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie.
5. Dar nu inteleg cum ati urmat cursurile facultatii la zi daca de 3 ani sunteti in Italia. Facultatea o faceti in Italia?
6. Va rog sa nu mai scrieti excusiv cu majuscule ca este obositor de citit si s-ar putea sa nu va mai raspund la intrebari!
scuze ca am scris cu majuscule dar pe alte situ-ri se recomanda scrierea cu majuscule. iar in 2004 - 2006 am muncit in italia iar de cand sunt la facultate ma duceam doar pe timpul vacantelor.
aslfel alegeam o fac. la fr sau id m- am exprimat gresit eu la formularea continutului