avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?

buna ziua

Am absolvit o facultate de stat la ID cu licenta in iunie 2011. Am nascut la sfarsitul lui august si acum sunt inscrisa la o facultate particulara la cursuri de zi. Beneficiez de alocatie de intretinere a copilului sau alte ajutoare de la stat? Mentionez ca nu sunt casatorita. In ce situatii as mai putea beneficia acum de ceva ajutor? Somaj sau poate altceva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:00, 8 Decembrie 2011
1. Veti beneficia de alocatie de stat pentru copii in suma de 200 lei lunar pana ce copilul implineste 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
2. Ca sa fi putut beneficia de indemnizatie de somaj trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in maximum 60 de zile de la absolvirea facultatii.
3. Puteati beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani daca ati fi urmat cursurile de zi ale facultatii.
4. Daca nu aveti nici un venit mergeti la Primarie sa vedeti daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de ajutor social.
5. Intrati pe
[ link extern ]
si ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.
dar eu in prezent frecventez cursurile de ZI ale unei alte facultati particulare. Beneficiez de indemnizatie pt copil? Multumesc
1. Nu conteaza ce statut aveti acum ci ce statul ati avut in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
2. Conform OUG 111/2010 pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau/si perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal mamici masterande eualexandra eualexandra Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. ... (vezi toată discuția)
Facultate si indemnizatie pentru cresterea copilului.se poate? simonaandree simonaandree buna ziua.sunt eleva in clasa a 12.intr-o luna dau bac-ul si sunt insarcinata in luna a 5a.vreau sa urmez si o facultate cu bursa dar sa primesc si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului pentru mamele studente maria26 maria26 Implinesc 26 de ani in august, sunt studenta anul 3 la zi la spiru haret si sunt insarciata in luna a 7-a, as dori sa stiu daca asputea beneficia de ... (vezi toată discuția)