avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa iau somaj dupa terminarea masterului chiar daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa iau somaj dupa terminarea masterului chiar daca in primul an de master am lucrat si apoi am fost data in somaj care mi se termina cu 3 luni inainte de absolvirea masterului?

Sunt anul 2 la master, il termin anul asta. Dupa ce am terminat facultatea m-am inscris imediat la master(deci nu am mai beneficiat pana acum de somaj ca absolvent). Inca din anul 2 de facultate m-am angajat. Am lucrat acolo 3 ani si ceva (deci am prins si primul an de master muncind) pana cand s-au facut disponibilizari si am fost data in somaj. Am beneficiat de somaj 6 luni (pe parcursul celui de al 2-lea an de master). Mi-am cautat de munca dar nu am gasit nimic (atat faculteatea cat si masterul le am facute in domeniul administratiei publice unde posturile sunt blocate). Intrebarea mea este daca dupa ce termin masteru pot sa beneficiez de somaj ca absolvent desi doar ce am terminat somajul din cauza disponibilizarii. Si daca da, v-as mai ruga sa-mi spuneti daca nasc in perioada somajului daca pot sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului. Sunt casatorita si ne-am hotarat sa facem un copil, si daca as beneficia de acest somaj ca absolvent care am inteles ca e de 6 luni, as naste in perioada somajului. As putea primi indemnizatie pentru cresterea copilului timp de un an sau 2 (imi e neclar inca cat poti sta in concediu de crestere a copilului dupa 1.01.2011)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 22 Martie 2011
- trebuie sa va depuneti actele in decurs de 60 de zile de la data absolvirii....
...Pot solicita acordare indemnizatie crestere copil persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.

perioade asimilate sunt si persoanele care au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform Legii nr. 76/2002, modificata si completata;

1. Daca la data solicitarii indemnizatiei de somaj nu mai aveti CIM puteti beneficia de aceasta indemnizatie.
2. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii atui avut venituri din salarii sau perioade asimilate (somaj, frecventare cursuri facultate sau masterat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. Va recomand sa optati pentru varianta de CCC pana la 2 ani deoarece in cele 12 luni aveti mai mult perioade asimilate decat cu venituri din salarii.
4. Perioada de somaj se suspenda pe perioada cat aveti CCC si se reia, de unde a ramas, dupa terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie crestere copil la terminarea facultatii louy louy Buna ziua! Am beneficiat de concediu de crestere copil la terminarea master-ului. Pe 22 iunie , baietelul implineste varsta de 2 ani. As vrea sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mame studente daniela8888 daniela8888 Buna ziua! sunt studenta in ultimul an la master.Situatia scolara se incheie la jumatatea lunii iunie, iar eu urmeaza sa nasc in septembrie.daca ma inscriu in ... (vezi toată discuția)