avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa pentru furt

am si eu o antrebare referitoare la o fapta la care am participat...sa va spun cum:am plecat cu masina o dacie sa trnsport niste fier vechi,care era scos an afara unei unitati,nepazite abandonate an afara unei comune.tin sa spun asta pt. ca politia nea prins cu fierul an masina cand am plecat de la locul acesta 100 de metri.am fost 4 la comiterea acesteia orele 15,am fost la sectia din comuna de am dat declaratii,prejudiciul a fost recuperat,suntem toti la prima fapta,chiar nu am fost la asa ceva niciodata,am recunoscut an declaratii ce sa antamplat ,eu nu am intrat pe domeniul acestei societati,acum nu stiu daca persoana an cauza adik proprietarul mai are ceva contra noastra,daca a facut vreo plangere ,si as vrea sa stiu ce ni se va antampla.tin sa spun ca cei din postul de politie au spus ca de regula poate scapam cu o amenda pt. ca nu mai av. alte probleme adik nu avem cazierul patat si pt.ca prejudiciul a fost mic circa 300kg. de fier care a fost recuperat...acum nu stiu cat sa ma ancred an spusele acestora si as vrea o parere profesionista care sa ma lamureasca si sa linisteasca.mai vreau sa spun ca a trecut aproximativ o luna de la comiterea acestei fapte si mi-au spus sa am rabdare ca se rezolva mai greu dureaza.multumesc pt. orice parere si efort.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:34, 16 Iunie 2010
Daca s_a dispus confiscarea ne putem duce la concluzia ca exista un proprietar...
Dar, poate exista si o eroare de fapt.
Depinde foarte mult si ceea ce au declarat inculpatii...

avocat Claudiu Lascoschi
:offtopic: Este ultima oara cand va mai avertizez sa nu mai deschideti topicuri in continuarea acestuia. O sa le sterg pe toate. Apasati butonul raspunde daca mai aveti nelamuriri tot cu furtul de fier vechi. Multumesc.

danyy4 a scris:

daca puteti a ma mai lamuri an legatura cu un subiect cu care v-am mai antrebat,cel legat de un furt de fier vechi.a trecut aproape 2 luni de la declaratii si tot tacamul,yar acum este chemat la politie unul dintre noi 4.m-a sunat si mi-a spus ca de ce numai pe el si vroiam sa stiu si eu tot la fel de ce ,mai iau alte declaratii sa ce se antampla,de regula .am crezut ca acum urmeaza judecata si decizia .daca puteti sa a-mi da-ti mai multe detalii.



diana ramona a scris:

Citind mesajul dvs anterior , ati fost implicat cu alti 4 la furtul a 300 kg fier vechi , de la o unitate nepazita .
Faptul ca dvs nu ati fost citat , nu indica absolut nimic . Daca va fi nevoie de prezenta dvs ptr a da si alte detalii , veti fi citat .
Nu va ramane decat sa asteptati .De obicei , cercetarile dureaza iar pana la primirea unei solutii , poate dura pana la cateva luni bune , in functie de volumul de dosare aflate in lucru la parchetul competent .


danyy4 a scris:

Tot an legatura cu subiectul de l-am deschis mai devreme cineva mi-a spus ca an 2 luni cate au trecut de la savarsirea faptei si declaratii daca era sa fie neanceperea urmaririi penale pana acum se dadea o anstiintare ceva cu art 18 litera c sau alta nu mai stiu si se dadea amenda administrativa.Antrebarea este daca aceasta persoana are dreptate.


r.gabi a scris:

Termenul de 2 luni nu are legatura cu o solutie a procurorului,indiferent de natura ei,acesta nefiind tinut de un termen fix(legea il considera"rezonabil") pentru a se pronunta asupra vinovatiei sau a nevinovatiei.
Totul se rezuma la probatorii si la timpul socialmente necesar pentru administrarea lor,incat acestea sa fie de natura de a crea o convingere intima celui care pronunta inceperea sau neinceperea urmaririi penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice furt calificat Husky Husky acum un an de zile am fost agent de paza la o poarta a combinatului. seful de poarta ma aburit cum sa facem rost de bani ...intra un tir ia niste fier si ... (vezi toată discuția)
Furt de pe camp adipan91 adipan91 Buna ziua. Un prieten al meu a vazut pe un camp niste stupi de albine nepaziti si a furat si el 4-5 stupi. Proprietarul a fost la politie si a aflat ca el a ... (vezi toată discuția)
Drept penal RopMihaela RopMihaela Buna ziua, am cateva intrebari la care imi este putin dificil sa gasesc un raspuns. As fi profund recunoscatoare daca ar putea sa raspunda un specialist la ... (vezi toată discuția)