avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complice furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complice furt calificat

acum un an de zile am fost agent de paza la o poarta a combinatului. seful de poarta ma aburit cum sa facem rost de bani ...intra un tir ia niste fier si pleaca..daca e ceva politia e cu noi...zis si facut a intrat tirul cand sa iasa a fost prins aproape de poarta#-o(prejudiciu sa recuperat era in valoare de 20.000 E care eu habar nu stiam)...am dat prima declaratie la politistia de la combinat a doua declaratie am dato la municipala ..chestia care ma socat e k politia mia spus k 2 polististi dintre care seful de post si un agent au fost arestati pe cazul de mai sus...au convorbire telfonice...si implicati sunt 40 de oameni....eu nu amconvorbiri telefonice eu nu sunt pe camera de filmat...singura chestie e ca am intrat si eu ca complice de furt calificat pt ca am favorizat intrarea masinii...Ce mi se poate intampla ? Am sanse sa imi dea numai cu suspendare? ...Nu am atecedente penale... Va multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Husky, utilizator
Inchisoare de la 3 la 15 ani.pedeapsa prevazuta de lege pentru autor , se aplica si complicelui.Insa, epinde de contributia avuta la comiterea infractiuni, de unele circumstante personale , lipsa antecedentelor va avantajeaza si ati putea primi o pedeapsa chiar sub minimul special.Cine stie...
In functie de probatoriile care vor fi administrate in cursul urmaririi penale se va stabili si incadrarea juridica a faptelor dvs,ca si prejudiciul cauzat prin infractiune.
Se va tine seama ,astfel cum a aratat si distinsa dna.consilier si de participatia dvs la infractiune,dar si de o serie de circumstante persoanale(lipsa antecedentelor penale,pozitia dvs.din cadrul urmaririi penale si a cercetarii judecatoresti,eventuale alte probleme sau situatii personal,etc)
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Complicele , participant la savarsirea infractiunii de furt , este sanctionat in aceleasi limite de pedeapsa ca si autorul .
Instanta de judecata , totusi , va tine cont de participatie efectiva la realizarea actelor materiale.

Conform art . 74-76 din Codul penal , poate fi aplicata o pedeapsa sub minimul special, fiind relevante circumstantele atenuante personale.
In caz ca nu exista antecedente penale mai mari de 6 luni si instanta de judecata aprecieaza ca va puteti indrepta conduita fara privare de libertate , pedeapsa inchisorii poate fi individualiata prin suspendarea executarii acesteia.
Pedepsele accesorii , cuprinse in art . 64 din Codul penal , sunt , de asemenea , suspendate pe perioada termenului de incercare.

Dupa scurgerea acestui termen , compus din pedeapsa aplicata, la care se adauga doi ani , daca nu veti savarsi nicio alta fapta prevazuta de legea penala,opereaza reabiliatarea de drept.

Modificarile legislative statueaza faptul ca, in caz de recunoastere , pedeapsa prevazuta de lege poate fi redusa cu 1/ 3 .
Aceasta prevede va fi aplicabila cat de curand , pe 26 noiembrie.
Problema dvs este destul de incurcata. Ultimele modificari legislative, care vor intra in vigoare din 26.11.2010 statueaza faptul ca, in caz de recunoastere , pedeapsa prevazuta de lege poate fi redusa cu 1/ 3.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, ce se poate intimpla? alice2008 alice2008 sall. sotul meu este cercetat de politie pt k a cazut in plasa a mai multor oameni. fiind sofer el e raspunzator pt ce sa intimplat. toate bunurile au fost ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pt. furt minor bylanu73 bylanu73 A.F. virsta 16 ani a sustras din locuinta unei rude impreuna cu un altul major, in timp ce alt minor si un major stateau la panda suma de 80 000 euro.din ... (vezi toată discuția)
Furt calificat luizadavidd luizadavidd ma poate ajuta si pe mine cineva va rogggggggg fratele meu impreuna cu cativa prieteni au furat de la niste cabane teelvizoare combine muzicale grupuri de ... (vezi toată discuția)