avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa pt. furt minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa pt. furt minor

A.F. virsta 16 ani a sustras din locuinta unei rude impreuna cu un altul major, in timp ce alt minor si un major stateau la panda suma de 80 000 euro.din partea lui A.F, DE 28000 SAU RECUPERAT 22000 EURO SI 7000 LEI EL NEAVIND ANTECEDENTE PENALE SI RECUNOSCIND TOTUL IN DECLARATII DE LA INCEPUT. AFOST RETINUT PE 24 ORE SI ACUM SE ASTEAPTA CHEMAREA LA TRIBUNAL .CE RISCA?
Pentru a stabili corect incadrarea juridica a faptei trebuie sa detaliati conditiile in care au savarsit furtul( prin efractie , in timpul noptii , in timpul unor intemperii , cu chei mincinoase ,etc) si participatia la furt a persoanei la care va referiti( care a fost pozitia ei in timpul
furtului , autor ,a pazit locul , etc).
Pe de alta parte recunoasterea faptei din timpul urmaririi penale si la cercetarea judecatoreasca , in instanta , va fi de natura sa ii reduca limitele pedepsei cu 1/3 , la o pedeapsa care deja va fi micsorata cu 1/2 datorita faptului inculpatul era minor.
De la data implinirii varstei de 16 ani este instituita o prezumtie irefragrabila de raspundere penala.

Este savarsita infractiunea de furt calificat, incriminata de art. 209 din Codul penal, de catre un autor minor, impreuna cu un major.

Sumele de bani sustrase au o valoare insemnata.Pedepsele prevazute de lege pentru infractorii minori vor fi reduse la jumatate.
Totodata, fata de imprejurarea ca ati recunoscut savarsirea faptei pana la citirea actului de sesizare, pedeapsa pentru infractiunea savarsita va fi redusa cu 1/3 , conform art. 320 , indice 1 Codul de procedura penala.

Vor fi retinute circumstante atenuante , reale si personale, faptul ca ati cooperat cu organele judiciare, ca ati recuperat prejudiciul cauzat, ca nu aveti antecedete penale , ca ati recunoscut si regretat fapta .

Poate fi dispusa o pedeapsa cu suspendare conditonata, conform art . 81 din Codul penal.





Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt savarsit de indivizi in varsta de 14 ani sejc_2010 sejc_2010 Am parasit locuinta pentru 2 ore. In acest timp [editat] un baiat si o fata au patruns prin efractie in locuinta. Fiind timpul foarte scurt nu au reusit sa ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema foarte grava hotuleanu hotuleanu #-oAcum o luna am fost oprit de politia rutiere conducand un autovehicol fara a avea permis de conducere nu eram baut am recunoscut fapta si am declarat ca am ... (vezi toată discuția)
Furt din scoala gabriela_roxana gabriela_roxana Numele meu e Gabi si am si eu o intrebare la dumnevoastra ,ce ne sfatuiti sa facem daca tata a fost prins la furat in incinta unei scoli care era in reparatii ... (vezi toată discuția)