avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... horn necorespunzator la casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

horn necorespunzator la casa

Eu locuiesc la casa. Aceasta are 1 etaj, intrarile fiind separate pentru parte si etaj. Eu locuiesc la etaj. Iar cel ce sta jos, care imi este frate, are incalzirea pe lemne. Nici o problema nu ar fi, doar ca hornul lui este chiar la geamul meu de la bucatarie, exact in fata geamului. Chiar daca imi obstructioneaza toata privelistea, nici asta nu e o problema. Ce ma deranjeaza este faptul ca hornul are o inaltime de 1 m jumatate, deasupra terasei care este alipita de casa, si printre caramizi iese fum, ca este facut cam harcea parcea cu caramizi vechi. Iarna este teroare cand fac mancare, caci nu pot aerisi deloc prin bucatarie , si din cauza asta mi se face mucegai in casa. Si vecinii s-au plans de fumul lor.
De 2 ani l-am batut la cap sa isi inalte hornul si sa il tencuiasca, dar parcva vorbesc cu peretii. Daca nici in vara asta nu isi rezolva problema ma bate gandul sa il reclam. Intrebarea mea este exista vreo lege sau ceva care sa il oblige sa isi faca hornul ala cum trebuie si la cine sa apelez?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 10:03, 25 Mai 2010
Pai cand v-ati construit casa impreuna cu fratele, acel horn era in proiect? Asa ati cazut de acord sa construiti hornul sau fratele a construit hornul mai tarziu?
Daca l-a construit mai tarziu ar fi trebuit sa aiba acceptul dumneavoastra. Trebuia sa faca un proiect, sa obtina niste aprobari. Daca nu a facuta acestea legal, puteti sa-l atentionati ca trebuie sa repare, sa inalte hornul sau sa-l faca in asa fel incat sa nu va deranjeze, ca altfel o sa-l reclamati la Inspectoratul sau disciplina in constructii din primarie. Acestia o sa-l oblige sa rezolve problema hornului, sa obtina aprobarile, sa faca proiect si sa plateasca si amenda.
Fiind frati si vecini este firesc sa inteleaga, sa rezolve si sa-l ajutati.
Nu e prevazut nimic in proiect, deoarece in aceasta casa ambele familii ne-am mutat in urma cu vreo 2 ani. El s-a hotarat sa se incalzeasca cu lemne, si in anexa casei a instalat centrala pe lemne. Pentru aceasta centrala nu trebuie si aprobare ISCIR sau ceva? Poti sa o faci de capul tau?
Doamnă dacă vă este frate discutați cu dansul.Dacă nu poate acum ajutați-l.
Relația cu fratele contează mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poziționare horn/cameră centrala Angela91 Angela91 Bună seara, Avem o anexă la casă (din perete până în gardul despărțitor al vecinului), aceasta este camera de centrală pe lemne, construită după ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Incalzire pe lemne la bloc neag florin neag florin Buna seara. Am si eu o problema cu un vecin. Blocul este prevazut cu horn din constructie si de curand mi-am instalat o soba pe lemne. Eu stau la parter, iar ... (vezi toată discuția)