avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire 322-7
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire 322-7

prin ordonanta presed. am incercat desfiintarea unui gard, dar nu am reusit, ulterior prin revendicare si obligatia de a face am obtinut si desfintarea gardului- hot. definitiva si irevocabila, paratul a cerut revizuire pentru hotariri potrivnice - probleme !!!
Cel mai recent răspuns: dadural , utilizator 21:37, 24 Mai 2010
Ordonanta presedintiala nu reprezinta autoritate de lucru
judecat cu privire la actiunea de drept comun.
Ordoanata presedintiala, pentru a fia dmisa trebuie sa indeplineasca
3 condii cumulative: urgenta, vremelnicia, neprejudecarea.
Nu este de admis acest motiv de revizuire,
pentru ca
nu sunt doua hotarari potrivnice.
multumesc.
revizuirea a fost ceruta de "partea" introdusa de parat prin cerere de aratare a titularului dreptului, cerere respinsa la judecatorie, sentinta neapelata de partea ce s-a dorit a fi introdusa, astfel fiind fixat cadrul procesual, cererea ramanand respinsa prin hot. definitiva si irevocabila in recurs. Putea cere " partea" revizuirea, mai are calitate procesuala pasiva ? pot invoca ceva pentru respingerea revizuirii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi ceruta revizuirea unei hotarari in baza unei decizii a ccr? stelian67 stelian67 Revizuirea hotaririi judecatoresti pronuntat la instanta de fond poate fi ceruta daca in baza unei Decizii a Curtii Constitutionale? (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla in urma introducerii unei cereri de revizuire? valyyc valyyc Buna ziua! In urma unui proces am obtinut o hotărâre care ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare, cu recurs în 15 zile de la comunicare ... (vezi toată discuția)
Anulare hot. jud. definitiva gabid70 gabid70 Buna ziua. Spuneti-mi va rog cum pot anula o hot. jud. definitiva data de Curtea de Apel - Ploiesti si, cum pot face o sesizare impotriva judecatorului care ... (vezi toată discuția)