avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se poate intampla in urma introducerii unei cereri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se poate intampla in urma introducerii unei cereri de revizuire?

Buna ziua!
In urma unui proces am obtinut o hotărâre care ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare, cu recurs în 15 zile de la comunicare Paratul nu a facut recurs iar eu am legalizat-o. Astazi am constatat ca paratul a cerut revizuire fond la aceasta hotarare. Va rog sa-mi spune-ti la ce sa ma astept de la aceasta revizuire de fond. Se anuleaza hotararea?, se reia procesul?
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:32, 24 Mai 2012
Revizuirea este o cale extraordinara de atac. Ea poate fi introdusa in cazuri stricte, expres reglementate de dispozitiile codului de procedura civila. in functie de motivele de revizuire invocate, aceasta poate fi admisa sau respinsa. Admiterea va avea drept consecinta schimbarea in tot sau in parte a hotararii atacate.
Dacă instanţa încuviinţează cererea de revizuire, ea va schimba, în tot sau în parte, hotărârea atacată, iar în cazul hotărârilor definitive potrivnice va anula cea din urmă hotărâre. Se va face arătare de hotărârea dată în revizuire, în josul originalului hotărârii revizuite (art.327 C.proc.civ.) .
Fata de dispozitiile art. 322 Cod procedura civila, parerea mea este ca cererea de revizuire ar trebui respinsa ca inadmisibila. Pot fi atacate cu revizuire doar hotararile ramase definitive in instanta de apel sau prin neapelare, precum si hotararile date de o instanta de recurs atunci cand evoca fondul. Or, aici a fost atacata cu cerere de revizuire o hotarare definitiva pronuntata de o instanta de fond.
Art. 322
Revizuirea unei hotarari ramase definitive in instanta de apel sau prin neapelare, precum si a unei hotarari data de o instanta de recurs atunci cand evoca fondul, se poate cere in urmatoarele cazuri:
................................
Art. 326
.................................................
(3) Dezbaterile sunt limitate la admisibilitatea revizuirii si la faptele pe care se intemeiaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire donigao donigao Buna ziua, Am pierdut un proces pe fond, drept pentru care am declarat recurs care si acesta a fost respins. Decizia instantei de recurs a fost un\" ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul hotararea data de instanta de fond ( tribunal ) fiind definitiva si fara cale de apel ci doar de recurs se poate fii revizuita? (vezi toată discuția)
Termen contestatie in anulare...? ramy84 ramy84 S..C. X S.R.L. a depus plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emis de OPC. Instanta de fond a ... (vezi toată discuția)