avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interventia mostenitorilor, in locul partii decedate, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interventia mostenitorilor, in locul partii decedate, in proces civil

Ca sa poata sa declare recurs,in locul mamei decedate-inainte fiind parte intr-un proces civil,copiii trebuie sa dobandeasca titlul de mostenitori in urma acceptarii succesiunii?Daca nu au facut succesiune pot acestia sa aibe calitate procesuala?
multumesc!
Da, in baza actelor de stare civila.
In cazul partii decedate,pentru mostenitori se prelungeste termenul de recurs?Asta e valabil pt toate partile implicate in proces in cazul in care una din parti a decedat?Adica toti pot pune recurs dupa expirarea termenului legal?
Astept cu nerabdare un raspuns avizat!Multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
simo79, utilizator
Da, termenul de recurs se prelungeste doar pentru succesorii partii in litigiu. Ar fi indicat sa ne dati mai multe detalii, pentru a va putea indruma concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat calitate mostenitor lumix88 lumix88 Buna seara, Va rog, daca se poate sa ma indrumati cu niste raspunsuri juridice: este vorba de un dosar ANPR care a fost inregistrat pe numele mamei mele, ... (vezi toată discuția)
Termenul de recurs simo79 simo79 buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate ca prin moartea uneia dintre parti intr-un proces civil,sa se prelungeasca termenul de recurs?!?in ... (vezi toată discuția)
Succesiune magda popescu magda popescu Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce situatie se foloseste termenul de \"autor\" intr-o succesiune. Stiu ca e vorba de persoana decedata al carui mostenitor ... (vezi toată discuția)