avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA servicii prestate de pers. fizica din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

servicii prestate de pers. fizica din UE

Buna,
Ce obligatii fiscale am ca firma in RO, inregistrata in scop TVA, care am beneficiat de o consultanta efectuata de PF, neinregistrata in scop tva (mica intreprindere- scutita)?
Multumesc mult,:((
Cel mai recent răspuns: Grati , utilizator 23:32, 25 Mai 2010
mai multe detalii? de unde este mica intreprindere?
Firma prestatoare (PF) este din Anglia si este scutita de tva.
Intrebarea e daca eu calculez tva si declar, asa cum mi-a zis la Adm. financiara. NU mi se mare normal sa inregistrez si declar, dar....astept alte sugestii.
Multumesc.
conform legislatiei europene, persoanele impozabile neinregistrate in scopuri tva sunt obligate sa se inregistreze in scopuri tva inainte de prestarea de servicii intracomunitare.

pf din anglia v-a facturat fara tva, operatiunea fiind taxabila in romania,iar dvs, fiind platitor de tva , veti inregistra taxare inversa.

deci veti inregistra si declara tva in decl. 300 si 390.
Multumesc mult,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii felice2629 felice2629 o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA primeste servicii de consultanta in valoare de 10400 euro de la o firma din Anglia neinregistrata in ... (vezi toată discuția)
Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa iudith2000 iudith2000 V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea situatie:firma A din Olanda inregistrata in scopuri de TVA vinde firmei B din Romania,fiind inregistrata in scopuri de ... (vezi toată discuția)