avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata retroactiva a pensiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata retroactiva a pensiei

Plata retroactiva a contrbutiei la pensii este obligatoarie? Ma refer la PFA ce nu a platit aceste contributii deloc desi este inregistrat de aprox 10 ani ca PFA (in tot acest timp a crezut ca este facultativa). Care ar fi cea mai buna solutie in acest caz (si cea mai ieftina)? Nu ar fi trebuit sa fi fost anuntat intr-un fel ca aceste contributii sunt obligatorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 26 Mai 2010
O solutie ar fi sa platiti aceasta contributie ... Nimeni nu poate invoca în apărarea sa necunoasterea legii.
Intr-adevar, nu se poate invoca necunoasterea legii. Greseala a fost ca nu m-am interesat la cei in masura sa ofere informatiile corecte. Voi fi obligat sa platesc retroactiv?
Ati avut incheiat contract de asigurare cu Casa de pensii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)
Pfa.plata asigurari sociale brainylaura brainylaura Buna ziua!Am primit o noificare de la Casa de pensii prin care mi se cerea sa completez declaratia 19/2000 si sa platesc lunar o anumita suma de bai. Am ... (vezi toată discuția)
Plata c a s retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna ziua As dori un raspuns la urmatoarea intrebare.Trebuie sa platesc CAS in cazul meu , in anul 2003 am infiintat PFA am platit la stat toate taxele dar la ... (vezi toată discuția)