avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imputernicirea societatii asociate pentru a efectua ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imputernicirea societatii asociate pentru a efectua plati,

Buna ziua , as dori raspunsul la 2 intrebari:
- daca o societate romana A care are ca si asociat- o societate juridica straina B, se poate imputernicii societatea B pentru efectuare de plati in contul societatii A ( de exemplu plata diurnei muncitorilor care lucreaza in tara in care societatea B are sediul social si fiscal), si apoi la sfarsitul luni sa se faca deconturile;
-se poate face un ordin de deplasare ( decont) pe numele adminstratorului societatii B (soc. nerezidenta), suma sa se ridice din romania, in scopul platii muncitorilor, ca si loc de plata fiind tara in care acestia lucreaza( straina)?
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 09:04, 25 Mai 2010
Da dar cu respectarea unor conditii de forma, respectiv pentru prima situatie un protocol sau imputernicire intre societatea romana si societatea asociata ca va face plati in numele si in contul acestora cu indicatia clara in ce scop si pentru cine, locul suma daca este cazul si decontarea cu acte doveditoare la sfarsitul lunii etc.

A doua probleme este cuprinsa in prima, intrucit daca se incheie un oprotocol se specifica si faptul ca de ducerea la indeplinire se va face de administratorul societatii B prin delegatie cu avans numerar plata angajati, obligatia prezentarii ulterioare a acteleor doveditoare platii la sfarsitul lunii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie ContSters88252 ContSters88252 detin o societate comerciala (SRL) la care sant unic asociat si administrator. pentru deplasari in tara doresc sa aflu care este cuantumul ... (vezi toată discuția)
Prestare de servicii in franta amanda09 amanda09 Buna ziua Am preluat o firma care lucreaza cu muncitori romani in Franta.Am urmatoarele intrebari: Facturarea manoperei se face fara TVA.In decontul de ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Va rog ajutati-ma!am urmatoarea situatie:2 ingineri romani in China.Pe ordinul de deplasare firma chineza nu vrea sa isi puna stampila(situatie intalnita si la ... (vezi toată discuția)