avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERERE RECONVENÞIONALÃ ÎN APEL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERERE RECONVENÞIONALÃ ÎN APEL

Se poate face cerere reconvenţională la instanţa de apel,sau cerere pentru acordare de despăgubiri pentru amânarea judecării ori întârzierea punerii în executare a unei sentinţe a instanţei de fond,facute cu rea-credinţa de către una din părţi?

Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: miki70_is , utilizator 08:42, 26 Mai 2010
Cod procedura civila:

CAP. 2 Judecarea apelului

Art. 294
In apel nu se poate schimba calitatea partilor, cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot face alte cereri noi. Exceptiile de procedura si alte asemenea mijloace de aparare nu sunt considerate cereri noi.
Se vor putea cere insa dobanzi, rate, venituri ajunse la termen si orice alte despagubiri ivite dupa darea hotararii primei instante. De asemenea, se va putea solicita compensatia legala.

Deci raspunsul e nu.
Vă mulţumesc foarte mult,cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata in apel nicoga nicoga La primul termen in judecata in apel as vrea sa modific catimea cererii, in sensul majorarii sumei. Mai este posibil acest lucru, sau se putea face doar ... (vezi toată discuția)
Lipsa de folosinta sabinaincas sabinaincas in recurs se mai poate cere lipsa de folosinta? (vezi toată discuția)
Actualizare rata inflatiei si dobanda in apel eugen82 eugen82 intr-o actiune in pretentii pot cere actualizarea sumei cu rata inflatiei si dobanda legal direct in apel daca nu am cerut la fond? (vezi toată discuția)