avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa de folosinta

in recurs se mai poate cere lipsa de folosinta?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:41, 16 Martie 2012
C.pr.civila:

Art. 294
În apel nu se poate schimba calitatea părţilor, cauza sau obiectul cererii de chemare în judecată şi nici nu se pot face alte cereri noi. Excepţiile de procedură şi alte asemenea mijloace de apărare nu sunt considerate cereri noi.
Se vor putea cere însă dobânzi, rate, venituri ajunse la termen şi orice alte despăgubiri ivite după darea hotărârii primei instanţe. De asemenea, se va putea solicita compensaţia legală.


Daca recursul despre care faceti vorbire in topic este unul impotriva unei sentinte date fara drept de apel, textul de mai sus este valabil.

Daca este un veritabil recurs, introdus impotriva unei decizii in apel, cu atat mai mult.

Daca vreti parerea mea sincera, nu cred ca lipsa folosintei poate fi asimilata dobanzilor, ratelor, veniturilor ajunse la termen si nici nu poate fi privita ca fiind ivita dupa darea hotararii primei instante.

Ceea ce nu inseamna ca nu puteti incerca.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata in apel nicoga nicoga La primul termen in judecata in apel as vrea sa modific catimea cererii, in sensul majorarii sumei. Mai este posibil acest lucru, sau se putea face doar ... (vezi toată discuția)
Actualizare rata inflatiei si dobanda in apel eugen82 eugen82 intr-o actiune in pretentii pot cere actualizarea sumei cu rata inflatiei si dobanda legal direct in apel daca nu am cerut la fond? (vezi toată discuția)
Cerere reconvenÞionalà În apel miki70_is miki70_is [b]Se poate face cerere reconvenţională la i[u]nstanţa de apel,[/u]sau cerere pentru acordare de despăgubiri pentru amânarea judecării ori ... (vezi toată discuția)