avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre unele drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre unele drepturi

Locuiesc cu sotia si socrii in ap.socrilor (pe care ni l-au promis)din 09.2000, timp in care am investit in ap. o suma importanta de bani am chitante la ce am investit.In 2007 socrul meu a decedat iar la un an dupa moartea sa am cerut soacrei si cumnatei sa ne dea ap. cu clauze sa nu o putem da afara pe soacra pana la deces, dar cumnata ne-a cerut jumatate din valoarea ap. ca sa cedeze.Soacra aeste iesita la pensie pe caz de boala gr. II (psihic) a suferit o operatie pe creier in urma careia a ramas cu semipareza , are si tulburari psihice dar acum ii ia partea cumnatei .Mentionez ca nici in ziua de azi nu s-a facut taxa de succesiune de pe urmele socrului.Acum sunt constient ca nu mai beneficiem de ap .dar ce va intreb
1. Putem fi dati afara din ap .eu,sotia si copilul (nu mai avem alta locuinta si stam aici din 2000) pentru ca asa suntem amenintati si daca da care este procedura?
2. Ce putem face si daca putem sa ne recuperam investitiile din ap. ?
3. Daca se face taxa dupa socrul meu , ne poate obliga sa vindem partea sotiei mele si sa plecam din locuinta sau vom putea locuii in continuare acolo?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:28, 25 Mai 2010
Adica vreti sa spuneti ca ne vor scoate in strada fara sa putem face ceva?
Pana una alta, sunt toate trei mostenitoare de drept.
Pe dvs. si sotia, ca locuiti acolo, nu are cum sa va dea nimeni afara, fara o hotarare judecatoreasca def. si irevoc. de evacuare. Nu cred ca o sa intenteze nimeni o astfel de actiune, dar am vrut sa subliniez ca nu se poate da afara un om din casa doar pe vorbe. Nu va lasati intimidati!

Pt soacra, desi nu are discernamant, se numeste un curator de la autoritatea tutelara. Astfel va putea accepta succesiunea.

In rest, am inteles ca nu v-ar face nici un act ca sa beneficiati dvs. de partea ei, raman doua variante: sa sperati ca nu cere nimeni iesirea din indiviziune ( de mentionat ca se poate cere oricand, e imprescriptibila) sau sa asteptati sa o ceara cineva, pregatindu-va cu bani ( sa platiti sulte) sau primind sulta ( partea sotiei dvs., de la cine ramane cu casa).
Asa ne-a amenintat soacra ca ne da afara si vroiam sa stiu daca poate.
Investitiile pe care le-am facut in ap.le pot recupera?
Iar despre discernamant v-am intrebat pentru cazul in care ar vrea sa ii cedeze partea ei cumnatei pot ataca in vreun fel ,dupa moartea ei sau atunci cand se intampla sa ii cedeze
Veti putea ataca un eventual act.
Da, exista posibilitatea sa va recuperati investitiile, pastrati facturi, chitante, si poate sunt si martori ( vecini, prieteni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mihaela_let mihaela_let Buna ziua Nu am mai scris de aproximativ 1 an pe acest forum, dar am incercat sa urmaresc pe cat se poate subiectele care ma interesau. Insa nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)