avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocare procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocare procura

parintii mei au vrut sa revoce o procura prin urmatoarea procedura: avocat pentru notificare dupa aceea la executor judecatoresc si pe urma trimiterea notificarii prin poshta cu confirmare de primire. Este obligatorie prezentza in fatza notarului pentru revocarea procurii? Nu este suficient avocatul si executorul judecatoresc?

multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:19, 20 Aprilie 2007
Eu cred ca cel ce poate fi scos din ecuatie e avocatul.

Cert, ar trebui ca cel care a dat procura sa se prezinte la notarul la care a autentificat-o pentru a o revoca. (daca procura este data, de ex, pt vanzarea unui imobil, de regula cumparatorul/notarul la care se autentifica actul va verifica daca procura nu a fost cumva revocata. Verificarea se face printr-o cerere adresata notarului care a autentificat procura - de regula notarii comunica prin fax).
Inscrisul prin care se revoca procura va trebui expediat mandatarului.
Pentru aceasta cel care a revocat procura trebuie sa scrie o notificare in 3 exemplare
CATRE: XY......cu domiciliul in .....
Subsemnatul ......cu domiciliul in ......
Va comunic alaturat actul/declaratia autentificata sub nr...la BNP.... prin care va fost revocata procura autentificata sub nr...
(Si orice alte povesti pe care doriti dvs sa le mai scrieti. Nu trebuie sa fie nimic prea elaborat).
Cu notificarea astfel redactata in 3 ex intrati la un executor care v-o expediaza.

trebuie sa mearga mandantul(cel ce a dat procura) la un notar pentru a revoca procura.La randul sau,notarul va trimite actul de revocare a procurii catre Registrul National de Evidenta a Revocarilor Procurilor-pentru opozabilitate-astfel incat mandatarul nu se va mai putea apara ca nu ar fi cunoscut revocarea mandatului sau .Punct
Eu cred ca merita sa mai cheltuiesti vreo 50 - 70 de lei si pentru expedierea unei notificari catre mandatar prin executor judecatoresc ca sa dormi mai linistit. Registrul e bun pentru informarea tertilor care incheie acte cu mandatarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita? lavi_1512 lavi_1512 Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum? Multumesc. (vezi toată discuția)