avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fortat sa demisionez
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fortat sa demisionez

Buna ziua.

Sunt angajat al unei societati comerciale din judetul Vaslui de aproximativ 2 ani si jumatate. Pe data de 21.05.2010 (Vineri ce a trecut) am primit o instiintare prin care am fost informat ca:

"Incepand cu date de 25.05.2010 se desfiinteaza postul de operator calculator de la magazinul cu autoservire detinut de catre dumneavoastra ca urmare a reorganizarii activitatii, in sensul ca activitatea dvs se transfera sefului de magazin.

Avand in vedere cele prezentate va propunem postul de manipulant in cadrul sectiei de preparate.

In termen de trei zile de la primirea prezentei adrese aveti obligatia sa ne informati in scris despre hotararea Dvs cu privire la locul de munca oferit de catre societate."

Mai pe scurt: nu te dam afara, te facem sa-ti dai demisia.

Am fost astazi si am discutat cu persoana ce se ocupa de resursele umane in legatura cu ce se intampla daca nu accept postul oferit. Mi s-a raspuns ca v-a trebui sa imi dau demisia, iar in cazul in care refuz sa-mi dau demisia mi se va desface CIM din motive disciplinare invocandu-se ca argument nerespectarea deciziilor directoriale.

Intrebarea mea este urmatoarea: Cum trebuie procedat pentru a mi se desface CIM cu litera ce coincide cu adevarul si anume restructurarea postului si obtinerea somajului ce mi se cuvine ?

O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Sarbu Andrei , utilizator 13:08, 25 Mai 2010
Art. 65. Cod muncii - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
Da, dar ei mi-au oferit o alternativa si anume postul de manipulant in cadrul aceleasi societati pe care ma vad nevoit sa o refuz din motive profesionale Nu pot face un pas inapoi de la un anumit nivel profesional ajuns.

As dori sa stiu ce spune legislatia in vigoare despre acest caz. Ce drepturi au ei in cazul in care refuz postul oferit din motivul mai sus mentionat ? Sunt obligat sa-mi dau demisia ? Si daca nu, cum pot preveni desfacerea contractului din motive indisciplinare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere conform art.61, lit.a CodrinCiucanu CodrinCiucanu Buna ziua, Initial angajatorul a intentionat sa ma concedieze conform articolului 61 lit.d adica necorespunzator profesional oferindu-mi un alt post la o ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva? ioanaraluka ioanaraluka Zilele trecute mi s-a adus la cunostinta printr-o hotarare a CA al firmei la care lucrez (hotarare luata in data de 30 decembrie 2009!!!) ca incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Cu ce art. incetez raporturile de munca pentru a beneficia de somaj? saftmiki saftmiki am doi gastionari la magazin societatii.Unuol dintre ei lucreaza de 4 ani si vrea sa plece si ar beneficia de somaj.Ca sa beneficieze de somaj, deoarece are ... (vezi toată discuția)