avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o problema cu ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o problema cu ITM

Am o problema cu inspectorul ITM:

de cate ori merg la ITM cu un carnet de munca inchis pentru a primi viza ITM, inspectorul imi solicita statul de plata pentru luna in care salariatul pleaca de la mine.
ex: a plecat un salariat cu data de 16.04.2007. Pentru a primi viza ITM trebuie sa ma duc cu carnetul de munca abia dupa 10.05.2007, atunci cind am statul de plata pentru luna aprilie. Deci, sunt obligata sa tin carnetul de munca inca 1 luna la mine, si apoi sa mai stea o saptamana la ITM, pentru a primi viza de inchidere pe carnet.
este normal asa ceva? pentru ca am inteles de la alti colegi ca inspectorii lor nu solicita asa ceva, ei obtinand viza la citeva zile dupa plecarea salariatului din institutia lor.
Cel mai recent răspuns: mihaelan , utilizator 13:46, 4 Mai 2007
In mod normal ajunge sa duci pontajul pe luna in curs si nu sa stai pana faci statul de plata. Nu vad nici un motiv sa nu fie bun pontajul .............doar daca vrea sa fie mai cu motz cel de la itm.
Nu cred, pe ei ii intereseaza si plata viramentelor ....respectiv comisionul, pontajul poate fi modificat oricand....
Incercati sa duceti o data cu incetarea (decizia) si Statul de lichidare pentru persoana respectiva. La mine a functionat! ;)
Si.... de ce ai facut-o ?
ca sa pot sa ii dau angajatului care a plecat mai repede carnetul de munca.
mai exact: sunt o firma care de ani de zile plateste la timp toate viramentele, duce statele de plata la timp etc. nu vi se pare anormal, ca atunci cand duc o incetare la itm sa primesc un raspuns de genul "nu pot sa iti vizez carnetul de munca pana nu aduci statul de plata si copii dupa OP-uri"?
asa ca, mi se pare corect pentru ambele parti, ca o data cu incetarea sa duc si statul de lichidare pentru persoana respectiva. inspectorul itm e multumit (ca i-am dus statul), eu sunt multumita ca iau carnetul vizat mai repede de acolo, salariatul e si el multumit ca nu sta o luna jumate sa ii dau carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carnet munca loredanaelena loredanaelena buna seara se poate elibera carnetul de munca inainte de a primi salariatul toate drepturile salariale(firma are poprirepe cont)? mentionez ca un nr mare de ... (vezi toată discuția)
Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca bonicol bonicol o societate are obligatia de a returna cartea de munca fostilor anagajati? in urma demisiilor a trei salariati, dupa incheierea cartilor de munca la i.t.m., ... (vezi toată discuția)