avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj delicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj delicat

După o căsnicie de 10 ani am divorţat în aprilie 2010. Copilul în vârstă de 12 ani mi-a fost încredinţat mie urmând ca soţul să plătească pensie alimentară. Eu doresc să facem şi partajul dorind 50% din bunurile comune: un apartament cu 4 camere (în care locuiesc cu fiica mea) un imobil cu 3 nivele (zona Splaiul Unirii) (din care închiriat un nivel cu 2500 euro). Soţul meu nu vrea să îmi dea parte din imobilul cu 3 nivele spunând că el şi-a adus o contribuţie mai mare şi doreşte ca eu să rămân cu apartamentul de 4 camere (zona Berceni). Menţionez că soţul meu nu poate face dovada prin înscrisuri că şi-ar fi adus o contribuţie mai mare.
Ce aş putea face ca să îi forţez mâna deoarece el nu vrea să facem partajul.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:21, 25 Mai 2010
fortarea mainii, doar prin initierea procesului de partaj si atunci e posibil sa incheiati o tranzactie.
A veti doar doua cai. Ori partajarea voita ( intre cei doi soti), ori prin instanta in cazul in care nu va intelegeti. Se vor efectua expertize (cu costuri destul de. mari, se vor atribui loturi fiecaruia, cu stabilirea unor eventuale sulte, pentru egalizarea loturilor.
In afara de acte, in instanta , se pot dovedi anumite aspecte si cu ajutorul martorilor.
Aveti un copil de crescut astfel incat este recomandabil sa introduceti o actiune de partajare a bunurilor comune. Cu siguranta, cu cele 50% procente care va revin din intreaga masa partajabila veti putea asigura copilului dvs toate conditiile de crestere si dezvoltare.
Exista un singur impediment si anume taxa de 3% impusa de lege.
Nu aveti alta varianta in afara de a lamuri problema printr-un proces.
Daca si sotul va trebui sa timbreze mai mult decat dvs. se poate sa rezolvati problema si fara un proces indelungat.
Deschideti procesul cu incercarea de a timbra cat mai tarziu si poate ca o sa va intelegeti cumva.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cristinani cristinani Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)