avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radierea din Anexa 19 si trecerea in Anexa 29
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radierea din Anexa 19 si trecerea in Anexa 29

Vreau sa va prezint o situatie din care usor, usor nu stiu ce sa mai inteleg.

Conform Reformei Agrare din anul 1921, bunicul meu, primeste un lot de teren de 2 ha pe mosia Iasi (zona aeroportului). In anul 1959 colectivizarea il obliga sa treaca cu terenul la C.A.P. Refuzand acest lucru, este obligat sa cedeze terenul primind la schimb alte 2ha in mosia Bejan (tot pe raza Municipiului Iasi). Dupa cca 2 ani statul a trecut si acest teren la colectivizare. Dupa revolutie, in anul 1997 Comisia Judeteana Iasi decide reconstituirea dreptului de proprietate pentru mostenitori, ca actionari la “Statiunea de Cercetari si Producerea Bovinelor Dancu” cu suprafata de 2 ha. Din acel moment suntem trecuti in Anexa 19 si primim anual drepturile banesti (sau in produse) de la S.C.P.C.B. Dancu.

Incepand din anul 2005 solicitam atribuirea terenului in natura. Cele doua comisii de fond funciar (cea Municipala si cea Judeteana) nu contesta dreptul de proprietate, dar plimba dosarul de la una la alta, fara a face ceva concret. In ianuarie 2009, in urma unui proces, obtinem o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care cele doua comisii de fonf funciar sunt obligate sa intocmeasca documentatia si sa emita titlul de proprietate pe numele reclamantilor cu privire la suprafata de 2ha (nefiind specificata locatia terenului).

In februarie 2010 apare hotararea comisiei judetene prin care se valideaza radierea din anexa 19 a terenului din perimetrul S.C.P.C.B. Dancu si punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate.

Acum, problemele apar la S.C.P.C.B. Dancu care refuza acest protocol de predare si contesta in instanta hotararea Comisiei Judetene pe motiv ca noi nu am avut niciodata teren situat in perimetrul administrat de ei si ca terenul nostru este situat in Cartierul Bejan.

Ce ma sfatuiti sa fac mai departe? #-o
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
andymanro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rastashukar , utilizator 18:40, 18 Aprilie 2020
Sotia mea are la fel un teren in zona aeroportului pe care l-a retrocedat tatal ei si primeau redeventa anual pe cele doua ha dar din 2012 de cand a murit tatal ei nu au mai primit!
Acum ne spun ca nu mai este terenul la ferma Dancu ci a trecut la primaria Iasi la primaria iasi ne trimite la primaria dancu si ne tot plimba !
Ne puteti indruma va roguma ce am putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesia unui teren agricol mostenire de la parinti avand act de vanzare cumparare din inainte de 1944 aapostol aapostol avem mostenire de pe uram tatalui decedat,teren 2 ha cumparat cu act de vanzare cumparare prin notariat din anul 1923,act original pe care il detinem in ... (vezi toată discuția)
Am adeverinta de proprietate nu am titlul de proprietate? florin TGV florin TGV Buna ziua! Bunicei mele i s-a eliberat dupa anul 1991 o adeverinta din partea Comisiei Judetene de Fond Funciar prin care i se comunica ca va fi ... (vezi toată discuția)
Teren lipsa de pe un tp dienusa dienusa va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac intr-o problema pe care sper sa o explic cat mai bine...Cu ocazia unui proces pt radierea tatalui meu de pe un TP/am ... (vezi toată discuția)