avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrarea in posesia unui teren agricol mostenire de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrarea in posesia unui teren agricol mostenire de la parinti avand act de vanzare cumparare din inainte de 1944

avem mostenire de pe uram tatalui decedat,teren 2 ha cumparat cu act de vanzare cumparare prin notariat din anul 1923,act original pe care il detinem in prezent.Dupa retrocedare,conform legii 18 font funciar s-a emis titlul de proprietate pe numele fiilor,tatal fiind decedat inainte de 1989.
In titlul d proprietate emis de comuna de resedinta a tatalui,nu a trecut terenul in suprafata de 2 ha aflat pe raza altei comuni in acelasi judet,Iasi.
Titlul de proprietate a fost impartit deja intre mostenitori prin hotarare judecatoreasca.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum putrm intra mostenitorii defunctului in posesie cu drept de proprietate asupra acestui teren in suprafata de 2 ha,mentinand ca,dupa revolutie terenul a fost luat de la comisia de punere in posesie de catre unul din mostenitori,insa fara act de punere in posesie ci doar masurat si luat in primire pe cale verbala.In toti acesti ani terenul a fost folosit de catre mostenitori si in prezent,fiind trecut in rgistrul agricol al comunei de pe raza careia se afla cu impozit platit.Va multumesc si astept niste raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: romeoproiectare , utilizator 00:04, 18 Iunie 2012
In baza celor aratate mai sus puteti cere acordare de titlu de proprietate, adica reconstituire pentru acel teren daca nu a fost pusla acea data in posesie dupa 90. Mergeti la Primaria respectiva si solicitati ceea ce am scrismai sus. Se face o documentati se trimite la Comisia Judeteana si dureaza cca 2 luni dar depinde mult de comisia locala.
Daca nu aveti posibilitatea sa dati in judecata pentru constatare, la care aduceti actele pe care le aveti si copie dupa Registrul agricol precum ca l-atii avut al colectivizare si intocmiti un plan de situatie pt instanta inregistrat la OCPI si mergeti la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea din anexa 19 si trecerea in anexa 29 andymanro andymanro Vreau sa va prezint o situatie din care usor, usor nu stiu ce sa mai inteleg. Conform Reformei Agrare din anul 1921, bunicul meu, primeste un lot de teren ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie mostenire lucianluurcs lucianluurcs Buna ziua.Ma confrunt cu o problema care are si o latura ilegala,din punctul meu de vedere.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns . Strabunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ovydel32 Ovydel32 Bunica mea S Maria in 1946 sa casatorit cu T Ioan( avea 2 copii din alta casatorie,T Ion si T Neculai), din casa toria lui T Ioan si T Maria(fosta S Maria) a ... (vezi toată discuția)