avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - nu toti mostenitorii pot plati taxa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - nu toti mostenitorii pot plati taxa

buna ziua Mama noastra a decedat in 2009,suntem 4 frati si acum am deschis succesiunea.Dupa urma decedatei a ramas un apart. cu 3 cam.in care locuiesc impreuna cu fratele meu,surorile mele locuind la casa lor.Toti suntem de acord cu succesiunea.Am demarat actele la notarit si va trebui sa ne intalnim cu toti pentru dezbatere.Problema este urmatoarea:avem de platit o taxa notariala,iar cele doua surori nu au bani sa achite.Cum se procedeaza in situatia asta?Mentionez ca eu si fratele meu dispunem de banii aferenti cotei ce ne revine.Se poate incheia doar pentru doua persoane succesiunea?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 15:34, 25 Mai 2010
Certificatul de mostenitor este unul, pentru toti mostenitorii, chiar si atunci cand unii dintre ei nu accepta succesiunea sau renunta unul in favoarea altuia.
NU se poate face in doua etape , o data , pentru doi frati certificatul de mostenitor , si apoi pentru alti doi frati. Se autentifica decat un singur certificat de mostenitor, pentru toti. Daca cele doua surori nu au bani imprumutati-le, sau sa faca ele un alt imprumut. Alta solutie, asteptati, pana cand au bani sa achite taxa notariala, si ele. .
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teren, mostenitor cu loc de munca in strainatate dreaqulah dreaqulah Buna ziua, Suntem 4 frati (2 frati si 2 surori) care in urma decesului mamei am mostenit teren agricol si padure. Am dori sa demaram dezbaterea succesorala, ... (vezi toată discuția)
Moștenire familie fără copii iaminm iaminm Care sunt condițiile și cum se face daca nu au copii? Daca soția a decedat și soțul supraviețuitor este nedeplasabil pentru a demara personal acest ... (vezi toată discuția)