avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren, mostenitor cu loc de munca in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren, mostenitor cu loc de munca in strainatate

Buna ziua,

Suntem 4 frati (2 frati si 2 surori) care in urma decesului mamei am mostenit teren agricol si padure. Am dori sa demaram dezbaterea succesorala, insa cele 2 surori lucreaza cu schimbul in strainatate si nu este posibila prezenta tuturor in aceeasi locatie, in acelasi timp (cand una revine, cealalta pleaca nefiind posibila intalnirea pe teritoriul Romaniei). M-ar interesa cum se procedeaza in acest caz, care ar fi solutia? Se poate demara succesiunea cu doar 3 din cei 4 frati, urmand ca al 4-lea sa se prezinte la notar ulterior?

Multumesc frumos.
Unul dintre mostenitori sau chiar amandoi care lucreaza in strainatate pot incheia procura in favoarea unuia dintre mostenitorii din tara
Eu as recomanda o procura data unui tert, ca sa evitati eventuale litigii legate de interese contrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ancasimona ancasimona 1.Doresc sa stiu daca prin renuntarea la cetatenia romana, se pierde dreptul la mostenire pe teritoriul Romaniei. 2.Parintii amandoi sunt decedati, mai am un ... (vezi toată discuția)
Procura succesiune de la ambii mostenitori cyan cyan Este posibil ca doi mostenitori sa dea procura aceleasi persoane pentru a se ocupa de obtinerea unui supliment la certificatul de mostenitor? Concret, eu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire gavvaly gavvaly Buna ziua. Am mai multe probleme si nu stiu cum sa le rezolv si anume: - suntem 2 frati, unul e in inchisoare de ceva vreme - parintii au murit de aprox. 5 ... (vezi toată discuția)