avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire familie fără copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire familie fără copii

Care sunt condițiile și cum se face daca nu au copii? Daca soția a decedat și soțul supraviețuitor este nedeplasabil pentru a demara personal acest lucru; se poate face o procura notariala cuiva din familie pt a incepe? mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
iaminm, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:21, 25 Ianuarie 2024
Ce sa înceapă? Dacă nu se mai poate deplasa ca e in varsta, credeți ca il mai interesează mostenirea sotiei? Doar daca vreti un testament din partea lui, deplasati-l pe la notar.
El ar dori să facă tot ce este necesar vis a vis de succesiune. Are niste temeri despre cum se procedează el neputând personal merge la un cabinet notarial (este in recuperare medicala).

El o moștenește integral pe soția lui? ei având în proprietatea lor niste terenuri,
le poate vinde daca nu se face succesiunea?

El a făcut testamentul deja cuiva în familie, dar după decesul soției.

gi-jane2 a scris:

Ce sa înceapă? Dacă nu se mai poate deplasa ca e in varsta, credeți ca il mai interesează mostenirea sotiei? Doar daca vreti un testament din partea lui, deplasati-l pe la notar.

daca sotia nu are rude in viata- frati, parinti,nepoti etc,omul e singur mostenitor
Nu poate vinde nimic fara succesiune, decat daca ar avea bunuri proprii.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Soția are frați- surori in viața, dar are și frați care au decedat, aceștia având nepoți.
Sa înțelegem că toți aceștia pe linie directă vor veni la succesiune? Cum sunt stabilite cotele?
Frații vitregi : ei ce statut au?

Totuși, la întrebarea: se poate că soțul sa facă procura notariala unui frate sau soră , sau nepotul (de la soră)pentru demararea succesiunii?
poate sa faca procura cui doreste..
sotul mosteneste 1/2 din mostenirea sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Testamente intre soti micuta miri micuta miri Buna ziua! Am facut eu si sotul meu testamente separate ,pentru ca,in cazul decesului unuia dintre noi,cel ramas in viata sa mosteneasca ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune mioaraghiorma mioaraghiorma cine mosteneste averea unui cuplu in care sotul are doi copii dintr-o casatorie anterioara si o sora vitrega iar sotia doi nepoti de la un frate decedat. ... (vezi toată discuția)