Am un contract de imprumut facut prin notariat, in valoare de 27 000 RON. Deoarece persoana respectiva a refuzat sa plateasca, am apelat la un executor judecatoresc, dar de aproape un an de zile nici executorul nu a facut nimic. Persoana respectiva nu detine bunuri, sotia lucreaza cu carte de munca iar sotul lucreaza la "negru". Mentionez ca acest contract e incheiat cu sotul. Intrebarea mea este, ce pot sa fac sa-mi recuperez banii, sau macar o parte din ei.
multumesc anticipat,
Insistati la executorul judecatoresc pt executarea obligatiei . Se poate infiinta proprire si pe veniturile /bunurile sotiei debitorului , cu respectarea prevederilor legale . Luati legatura cu executorul si vedeti care e cursul procedurilor ....
daca contractul de imprumut este incheiat cu sotul doamnei respective, dvs. va indreptati in vederea recuperarii debitului, impotriva sotului .
daca executorul judecatoresc nu intreprinde demersurile necesare , dvs. aveti posibilitatea de a deschide actiune in instanta .
puteti cere de exemplu partajarea bunului imobil al sotilor . astfel partea din imobil ce i se va cuvine sotului , se va putea executa silit.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
Trident
Poate fi executat un bun evaluat la 290 000 Euro, bun comun al sotilor de un creditor caruia sotia ii datoreaya 20 000 de Euro?
Contractul de imprumut este ... (vezi toată discuția)
Act notarial
stefanpetre
va salut....scurt si la obiect....am facut un act notarial cu o persoana inprumutindu-i o suma de bani...actul a fost facut pe data de 11 iunie 2008 pina la ... (vezi toată discuția)