avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită succesiune
Discuție deschisă în Executare silită

succesiune

Buna ziua,
Dupa decesul sotului,fiica mea are dreptul la cota parte din apartamentul detinut in comun cu sotul ? Daca nu s-a facut succesiune,in cazul in care se ajunge la situatia executarii silite pentru neplata unui credit la banca,cum se procedeaza in cazul in care nu sunt unicul proprietar, ci impreuna cu fiica ?precizez ca fiica locuieste cu mine,este majora.

Buna ziua !
Bineinteles , fiica dvs. are dreptul la cota parte din bunurile apartinand sotului defunct . La momentul dezbaterii mostenirii insa se va include atat activul (bunurile ) cat si pasivul (datoriile existente) , o optiune fiind acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar (raspundeti de pasivul succesoral doar in limita activului) .
Problema mea este daca pentru o datorie totala la banca mai mica de 1000 E,se va ajunge la executarea cu apartamentul sau de obicei se procedeaza la poprire pe salar ?
Daca banca intelege sa dea debitul unei firme de recuperare, atunci discutiile se vor purta cu aceasta firma in privinta recuperarii datoriei.
Daca nu, intrebati la banca care este politica acesteia, deoarece se stie ca fiecare banca in parte intelege in mod diferit sa-si recupereze datoriile.
Daca aveti salariu, probabil ca poprirea este calea cea mai rapida de recuperare, cu atat mai mult cu cat datoria este sub 1000 E.
Buna ziua!
In mod cert, dupa decesul sotului dvs, fiicei dvs ii revine o cota parte din bunurile ce au apartinut defunctului.
In schimb, nu pot fi de acord cu cele scrise de adrianmarin cu privire la acceptarea sub beneficiu de inventar. Fiica dvs., continuand sa locuiasca in acelasi apartament si probabil sa se folosesacasa de bunurile ce au apartinut defunctului, a acceptat in mod tacit succesiunea defunctului.
In aceeasi situatie va aflati si dvs.
Lipsa dezbaterii succesiunii, respectiv lipsa unui certificat de mostenitor poate sa amane o eventuala executare silita.
In situatia in care se incepe procedura executarii silite, este evident ca creditorul nu are posibilitatea scoaterii la vanzare a apartamentului tocmai datorita faptului ca o cota din dreptul de proprietate apartine si fiicei.
Insa, creditorul are posibilitatea de a solicita instantei de judecata sa constate deschisa succesiunea defunctului, sa constate ca sunteti mostenitorii defunctului si sa dispune iesirea din indiviziune.
Bineinteles mai sunt cateva aspecte pe care dvs nu le-ati metionat si care trebuiesc cunoscute pentru a putea formula o opinie pertinenta.
Av. Mihai Vaduva
daca fata dvs nu e si fiica sotului decedat, nu are drept de mostenire. daca datoria e a sotului sau a dvs, o veti plati dvs, daca e a ficei dvs, o va plati doar dansa din venituri sau bunuri proprii

Alte discuții în legătură

Obligat sa achit dupa decesul tatalui remus82 remus82 DE UN AN JUMATE DECAND A MURIT TATAL MEU, CEI DE LA [editat] MA STRESEAZA SA ACHIT SUMA CE IA MAI RAMAS,ADICA. EL A LUAT DINTR-UN MAGAZIN OBIECTE ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenesti, fara sa ai idee, un credit? zaharia luminita zaharia luminita Sotul meu a facut un credit bancar fara cunostinta mea,acum cca doi ani.A platit lunar pana anul trecut cand a decedat in urma unui infarct. Am aflat de ... (vezi toată discuția)