avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită succesiune
Discuție deschisă în Executare silită

succesiune

Buna ziua,
Dupa decesul sotului,fiica mea are dreptul la cota parte din apartamentul detinut in comun cu sotul ? Daca nu s-a facut succesiune,in cazul in care se ajunge la situatia executarii silite pentru neplata unui credit la banca,cum se procedeaza in cazul in care nu sunt unicul proprietar, ci impreuna cu fiica ?precizez ca fiica locuieste cu mine,este majora.

Buna ziua,

Creditul restant a ajuns la firma de recuperare acum cateva luni,timp in care am depus diferite sume ,dar la ultima suma depusa, vineri 21 mai ac,cand am facut confirmarea de plata telefonic,am fost somata sa achit intreaga suma restanta in cel mult 1 saptamana,cu amenintarile de rigoare. Ieri am primit si notificarea scrisa din partea recuperatorului.Tinand cont ca suma nu este deosebit de mare,sub 1000 E,probabil vor recurge la poprire din salar ? daca am si alte rate,pe care banca le opreste automat din salar,ce procent mai poate solicita recuperatorul ,pentru acoperirea datoriei ?
Va multumesc
giuliola a scris:

Este fiica ambilor,din casatorie iar datoria este pe numele meu.

Multumesc pentru raspuns.


@giuliola

Inteleg ca ati citit Regulamentul, ati citit si fraza :"Prin postarea acestui mesaj declar ca sunt de acord si respect Regulamentul Forum-ului Avocatnet.ro" din subsolul oricarui mesaj ce urmeaza a fi postat si astfel, implicit, cunoasteti/sunteti de acord ca mesajele consecutive vor fi sterse.

Va rog frumos, atunci cand doriti sa scrieti un nou mesaj iar de la ultimul dvs. mesaj, nu a mai postat nimeni, accesati optiunea editare si postati ceea ce doriti, in acel mesaj, pentru a evita scrierea consecutiva a mesajelor.

Multumesc frumos, nu este cazul sa va cereti scuze.:):)
fara incuviintare de la instanta nu vor putea executa nimic.
"Conform art. 263 din Codul muncii, (2) Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv”.
aveti posibilitatea sa depuneti o contestatie la executare.
(comportamentul lor e o tactica de intimidare a datornicului, de regula abordata cand au sume mici de recuperat si debitorul are bunuri.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat sa achit dupa decesul tatalui remus82 remus82 DE UN AN JUMATE DECAND A MURIT TATAL MEU, CEI DE LA [editat] MA STRESEAZA SA ACHIT SUMA CE IA MAI RAMAS,ADICA. EL A LUAT DINTR-UN MAGAZIN OBIECTE ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenesti, fara sa ai idee, un credit? zaharia luminita zaharia luminita Sotul meu a facut un credit bancar fara cunostinta mea,acum cca doi ani.A platit lunar pana anul trecut cand a decedat in urma unui infarct. Am aflat de ... (vezi toată discuția)