avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Subventia pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Subventia pentru somaj

Dupa 1 an de la depunerea cererii firmei noastre pt.obtinerea in baza art.85 din LegeA NR.76/2002 a subventiei pt.somaj (am angajat persoane din somaj), AJOFM a catadicsit sa ne raspunda ca respectiva subventie o sa ne-o acorde din aceasta luna!Aceasta inseamna ca pentru perioada anterioara, de 1 an, am depus degeaba situatiile lunare cu deducerea respectiva . Mentionez ca am fost sfatuiti chiar de catre functionarii de la ghiseu sa le depunem asa pt.ca, spuneau ei, se vor acorda aceste subventii, chiar daca cu intarziere. Acum ce putem face mai ales ca Finantele ne calculeaza penalitati pentru diferentele respective. Ne consideram nedreptatiti deoarece puteam , daca stiam ca nu vom obtine subventia,sa angajam alte persoane, mai tinere sau mai bine pregatite!Am fost de buna credinta si acum sa suportam noi nerespectarea legii de catre AJOFM? Nu aveau obligatia sa ne raspunda in 30 zile de la inregistrarea cererii? De ce au acceptat sa depunem situatiile financiare cu deducerile pt.subventii?
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 16:58, 25 Mai 2010
Subventia ati constituit-o si dedus-o din sumele datorate dar banii nu i-ati primit, am inteles bine?.Practic aveti doar sold debitor la contul 445.Ce treaba au finantele?Este aceiasi situatie ca fondurile la concediile medicale, le inregistrezi si primesti banii dupa un an de la cererea depusa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare asociatie non-profit sfarghiuelena sfarghiuelena Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei asociatii non-profit,care are ca scop intretinerea pasunii(concesionata de la primarie) si care primeste ... (vezi toată discuția)
Conventie somaj Alexandra Faragau Alexandra Faragau In data de 15.07.2009 am depus la Registratura AJOFM Cluj o conventie pentru angajarea a doi someri cu varsta de peste 45 ani, iar in 15.12.2009 o conventie ... (vezi toată discuția)
Refuz primire dosar - prejudiciu material Lucian_bz Lucian_bz Buna seara, O sa incerc sa fiu scurt si sa revin cu detalii cand este necesar. Societatea X angajeaza in luna mai 2018 un absolvent din 17 iulie 2017 ... (vezi toată discuția)