Dupa 1 an de la depunerea cererii firmei noastre pt.obtinerea in baza art.85 din LegeA NR.76/2002 a subventiei pt.somaj (am angajat persoane din somaj), AJOFM a catadicsit sa ne raspunda ca respectiva subventie o sa ne-o acorde din aceasta luna!Aceasta inseamna ca pentru perioada anterioara, de 1 an, am depus degeaba situatiile lunare cu deducerea respectiva . Mentionez ca am fost sfatuiti chiar de catre functionarii de la ghiseu sa le depunem asa pt.ca, spuneau ei, se vor acorda aceste subventii, chiar daca cu intarziere. Acum ce putem face mai ales ca Finantele ne calculeaza penalitati pentru diferentele respective. Ne consideram nedreptatiti deoarece puteam , daca stiam ca nu vom obtine subventia,sa angajam alte persoane, mai tinere sau mai bine pregatite!Am fost de buna credinta si acum sa suportam noi nerespectarea legii de catre AJOFM? Nu aveau obligatia sa ne raspunda in 30 zile de la inregistrarea cererii? De ce au acceptat sa depunem situatiile financiare cu deducerile pt.subventii?
Subventia ati constituit-o si dedus-o din sumele datorate dar banii nu i-ati primit, am inteles bine?.Practic aveti doar sold debitor la contul 445.Ce treaba au finantele?Este aceiasi situatie ca fondurile la concediile medicale, le inregistrezi si primesti banii dupa un an de la cererea depusa