avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuz primire dosar - prejudiciu material
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuz primire dosar - prejudiciu material

Buna seara,

O sa incerc sa fiu scurt si sa revin cu detalii cand este necesar.


Societatea X angajeaza in luna mai 2018 un absolvent din 17 iulie 2017 si merge la AJOFM pentru a depune dosarul pentru acordarea primei pentru angajare absolvent.

Prima data merge in jurul datei de 5 iunie 2018, apoi in jur de 25 iunie, apoi in jur de 5 iulie incercand de fiecare data sa depuna documentele necesare.

De fiecare data este refuzata primirea dosarului de catre persoana responsabila motivand ca nu exista buget pentru aceste subventii si ca nu se poate semna conventia.

Termenul de depunere fiind de maxim 1 an de la data absolvirii studiilor am insistat sa depunem documentele pentru a fi in termen.

Dupa aceasta data se merge in audienta la directorul institutiei (alt sediu) si se explica situatia ioar acesta promite ca va lua masuri. Totodata mi se comunica eronat ca termenul de depunere este de 1 a lunii urmatoare absolvirii - anul urmator cand de fapt acesta era fix 12 luni de la data absolvirii studiilor. Practic se comunica ca termenul este 1 august 2018.

La cateva zile ma prezint din nou cu dosarul si sunt iarasi refuzat, drept urmare ma prezint din nou la directorul institutiei, in audienta.

Dupa multe insistente imi pune in fata o cerere pentru acordarea subventiei insa refuza si acesta sa primeasca dosarul (alt sediu), imi face o copie a acestei cereri, cu numarul de inregistrare si scrie pe aceasta numele Doamnei functionar care trebuia sa primeasca dosarul si semneaza. Imi spune sa ma duc cu cererea la Doamna respectiva pentru a imi primi dosarul.

Acest lucru se intampla pe data de 27 iulie 2018.

Desigur, nici de aceasta data nu mi nse primeste dosarul. Astfel am luat legatura cu departamentul juridic al ANOFM care mi-a furnizat o adresa de email unde sa trimit documentele, lucru pe care l-am si facut pe data de 31 iulie 2018 (termenul comunicat find de 1 august 2018.

Primesc un raspuns lung din care sintetizez: nu avem buget, cand se va aloca buget veti fi contactat si dosarul va fi REanalizat

In luna noiembrie revin cu adresa prin care solicit informatii legate de cerere: acelasi raspuns.

Acum 2 zile, in urma aprobarii bugetului si a unei adrese transmise de catre mine primesc raspuns cum ca de fapt termenul de depunere era 17 iulie (conform absolvirii) si ca dosarul a fost depus peste termen si totodata se comunica ca inca nu s-a repartizat bugetul si ca nu se incheie conventii.

In toata aceasta perioada nu a avut loc nici o alta informare sau decizie de respingere.

Acum intrebarile:

1. Considerand ca intr-adevar s-a depus peste termen, se poate solicita repunerea in termen in instanta?

Bazat pe abuzul si refuzul AJOFM de a primi dosarul (nici in momentul de fata ei nu au originalul documentelor) si pot proba cu email-uri, martori aceste refuzuri.

2. In cazul in care nu se poate solicita repunerea in termen sau nu se aproba, pot solicita ca un capat de cerere secundar - despagbiri insemnand contravaloarea subventiei?

Acest lucru bazat pe faptul ca nu ne-a comunicat respingerea timp de aproape 1 an, ne-au comunicat ca atunci cand se va primi bugetul se va REanaliza dosarul (deci fusese analizat si se putea raspunde ca se respinge), plus abuzul functionarului care a refuzat primirea dosarului, precum si refuzul directorului AJOFM.

Acest lucru este important intrucat in toata aceasta perioada de asteptare puteam sa incetam contractul de munca in diverse forme insa bazat pe informatiile primite oficial am ales sa investim pentru a recupera banii ulterior. Totodata daca se raspundea cu respingere din prima am fi putut sa incheiem contractul in perioada de proba.

Va rog cateva sfaturi daca se poate.

Imi cer scuze pentru textul lung si va multumesc pentru timpul acordat.



Alte discuții în legătură

Prima angajare absolvent = aplicare art. 80 din legea 76/2002 Lucian_bz Lucian_bz Buna seara, Sper sa ma ajutati cu o opinie legat de urmatoarea speta: Absolvent 2017 (iulie 2017 mai exact) este angajat in luna mai 2018. In lunile ... (vezi toată discuția)
Conventie pierduta Doina Elena Doina Elena In luna martie am angajat un absolvent cf.art.80 absolvent studii superioare. Nu mi-au primit conventia la ALOFM ci mi-au dat un nr. in creion pe dosar (ca sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare MIOANA222 MIOANA222 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Am fost absolventa la master anul trecut in vara, apoi mi-am facut pentru indemnizatia de somaj si intre timp am fost ... (vezi toată discuția)