avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conventie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conventie somaj

In data de 15.07.2009 am depus la Registratura AJOFM Cluj o conventie pentru angajarea a doi someri cu varsta de peste 45 ani, iar in 15.12.2009 o conventie pentru angajarea unui somer cu studii superioare, conform prevederilor art.85 din Legea 76/2002, respectiv art.80 din aceeasi lege. Mentionez ca la depunere ni s-a dat un numar de inregistrare si ni s-a spus sa depunem declaratiile lunare la somaj, sa deducem contributiile de somaj datorate de angajator din subventia cuvenita, urmand ca diferenta de subventie sa ne fie virata in cont.
La momentul actual suma dedusa(compensata din subventie) este de 2746 lei si nu am incasat nimic din restul de subventie.
Zilele trecute am primit o adresa de la AJOFM Cluj prin care ni se comunica faptul ca ne-au fost aprobate conventiile incepand cu data de 01.04.2010, urmand sa facem declaratii rectificative pentru lunile anterioare in care am compensat somajul datorat de angajator.
Aceasta presupune desigur si plata la zi a somajului compensat pana acum, cu penalitatile aferente.
Tin sa mentionez ca in urma cu cativa ani am mai avut o conventie pentru persoane angajate din somaj si am procedat la fel, am depus la registratura conventia in doua exemplare, exemplarul nostru de conventie fiindu-ne restituit semnat, dupa cateva luni. Banii i-am primit atunci de la data depunerii la registratura.
Mai mult, toti agentii economici care au depus conventii la AJOFM Cluj in 2009 au facut compensare de la data depunerii conventiilor la registratura.
Ce putem face in aceasta situatie?
Unde ar trebui facuta o eventuala contestatie? Ce sanse avem pentru o solutie favorabila?

Alte discuții în legătură

Subventia pentru somaj mony mony Dupa 1 an de la depunerea cererii firmei noastre pt.obtinerea in baza art.85 din LegeA NR.76/2002 a subventiei pt.somaj (am angajat persoane din somaj), AJOFM ... (vezi toată discuția)
Recuperare contributii platite in plus, dupa depunere bilant 2007 sandam sandam Buna seara, tuturor! Va solicit sprijinul in urmatoarea speta: O microintreprindere beneficiaza in anul 2007 de subventia acordata cf. art.80 Legea 76/2002 ( ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor-conventie somaj! confidus confidus Buna ziua! Va cer ajutorul intr-un caz destul de \'nefericit\' in legatura cu o conventie de somaj, incheiata cu AJOFM, pentru o persoana absolventa de studii ... (vezi toată discuția)