avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rog ajutor-conventie somaj!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rog ajutor-conventie somaj!

Buna ziua! Va cer ajutorul intr-un caz destul de 'nefericit' in legatura cu o conventie de somaj, incheiata cu AJOFM, pentru o persoana absolventa de studii superioare. Anul trecut in martie am incheiat conventie cu AJOFM adica, firma a complectat actele dar exemplarul nostru semnat de director nu am primit-o niciodata, se spunea ca din lipsa de fonduri nu sunt semnate si nu sunt platite conventiile, dar sa depunem in continuare documentatia lunara. Initial ni s-a atras atentia ca, baza de calcul este de 500 lei x1,5, adica 750 lei lunar. Nu am primit niciun ban de la ei, periodic, adica odata la doua trei luni ne interesam ba personal ba telefonic despre soarta banilor, ni se spunea ca nu sunt fonduri, urmeaza in viitor sa primim banii. Am depus lunar cererea cu toate documentatia ceruta de lege , solicitand suma de 750 lei. Nu am intarziat cu depunerea lor nici intr-o luna. In luna martie anul acesta, cand ne-am interesat de plata subventiei, ni s-a spus ca e problema la firma asta, nu am folosit baza corecta adica 540 lei, sa depunem o cerere catre director, pentru aprobarea depunerii rectificativelor si sa solicitam sumele corecte, adica 810 lei/luna Rezolutia directorului a fost nici mai mult nici mai putin decat: "Nu sunt de acord", atat. In audienta cu aroganta maxima ne-a listat art.54.) alin. (5) din HG 174/2002, adica, "Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele prevazute la alin. (4) pâna la expirarea termenului prevazut de lege pentru depunerea declaratiei lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj aferente lunii respective sau le completeaza altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, masurile de stimulare prevazute la art. 80 din lege nu se acorda." La intrebarea pusa de noi: de ce nu am fost atentionati de functionarii AJOFM despre aceste 'erori', de ce am fost lasati sa mergem cu aceeasi suma un an intreg, raspunsul a fost : 'De ce nu citim legile...., nici politia nu te atentioneaza sa nu treci ca-i rosu, trebuie sa stii ca n-ai voie sa treci". Intrebarea mea este, daca avem vreo sansa sa beneficiem de aceasta subventie, si care ar fi caile, prin care am putea castiga? Va multumesc din suflet pentru orice indrumare.
Cel mai recent răspuns: confidus , utilizator 23:38, 13 Aprilie 2010
Grea situatie si urata in acelasi timp.Nu stiu zau ce sfat sa va dau...ma intriga atat de mult asemenea probleme....stiu cum se intampla...dupa parerea mea vina ar fi impartita,cu atat mai mult ca cereti mult mai putin decat vi s-ar fi cuvenit.Stiu ca la inceput de an e zapaceala..de acolo se trag acestea..Nu stiu daca in instanta vi s-ar da castig de cauza atata vreme cat este prevazut la art.54.) alin. (5) din HG 174/2002
Sa inteleg ca acel numar ce se pune pe declaratii se da si in cazul in care ele sunt gresite?Ma indoiesc ! Ca argument as aduce faptul ca atunci cand le trimitem pe email,se intorc fara numar daca sunt gresite,deci au obligatia sa verifice!Deci daca aveti numar pe declaratii si stampila pusa ,nu cred ca doar dvstra ati avea vina.. cel ce vi le-a preluat are de asemenea o raspundere pentru ce face,sau nu? dat fiind faptul ca ziceti ca se poarta arogant cu dvstra,mergeti insotit(a) de un jurist sau avocat,solicitati copie dupa conventia .(care nu ati primit-o )si cititi-o cu atentie.
Multumesc angimm pentru ajutor!
Se practica si in alte judete ceea ce ti s-a intamplat .Datorita faptului ca nu sunt fonduri,in unele nici nu se mai incheie aceste conventii chiar daca legea prevede.Cauta tot felul de motive pentru a nu vira banii pentru conventiile deja incheiate.Solutia e sa apelezi la un avocat ca sa vezi care sunt sansele de reusita.Parerea mea e ca nu vor ceda cei de la AJOFM.Nu au fonduri si nici nu vor avea.Imi pare rau ca te dezamagesc ,dar nu e un caz izolat.
Consultati un avocat si dati AJOFM in judecata. Sa vada si ei cum e sa-ti bati joc de oameni.
Faptul ca nu au fonduri, ar putea fi de inteles pana la un punct, din punct de vedere omenesc. Dar de la a nu avea fonduri pana la atitudinea aroganta de nedescris, care o adopta un director, de nesimtirea cu care se ascunde dupa un articol aberant din lege, simtindu-se in siguranta ca intr-o cetate cu ziduri de nedistrus, este cale lunga. Care ar fi, dupa Dvs., argumentele cu care i-am putea ataca? Inregistrarea lunara a cererilor si faptul ca nu ni se dadea niciun raspuns la acele cereri? De unde ne-am putea interesa, ce inseamna concret 'date eronate' folosite in articolul mentionat mai sus? Stiu ca e o situatie dificila, si ca nu e un caz izolat, dar va multumesc pentru ajutor, ne este de folos orice sugestie care o primim de la oameni cu bun simt, cum sunteti si Dvs.! Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajofm nu inregistreaza conventii pentru someri angajati, ce pot sa fac? mesterul1 mesterul1 Am infiintat recent o intreprindere individuala activitati prestari servicii, am intrebat la AJOFM Hunedoara DEVA daca beneficiez de facilitati daca angajez ... (vezi toată discuția)
Conventie pe legea 76/2002 andrapopescu andrapopescu ajutati-ma intr-o problema. am incheiat o conventie cu ajofm di orasul meu pe legea 76 art. 80alin 1 lit b care prevede ca voi primi o subventionare de 1.2 ... (vezi toată discuția)
Date raportate eronate conform art. 80 din legea 76/2002 si art. 54 din normele de aplicare a ei vazuha vazuha cum poate fi atacata in instanta aceasta aberatie? Respectiv: art 80 legea 76/2000 stabileste dreptul angajatorului de a incasa o subventie ptr angajarea ... (vezi toată discuția)