avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - blocare cont salariu
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - blocare cont salariu

Buna ziua. Am primit la serviciu instiintare de poprire de la executor judecatoresc pentru un credit restant , mi s-a infiintat poprire, s- a transmis prin ordin de plata suma retinuta, dar executorul imi blocheaza si contul de salariu. Am luat legatura cu domnia sa si mi-a zis sa-i dau in scris un angament de plata pentru o suma ce depaseste 1/3 din salariul net. Este corect? Daca nu, ce pot face?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:57, 26 Mai 2010
Nu stiu sa va spun daca e ok. Mai aveti alte popriri - poate pensie alimentara?
Daca executarea nu este facuta conform legii, aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata, fie printr-o contestatie la executarea silita, fie printr-o plangere impotriva executorului.

Un angajament de plata nu va sfatuiesc sa semnati, pentru niciun fel de suma.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
smeagull, utilizator
nu, nu am alte popriri, insa am si alta datorie la alta banca. poprirea este pt credit restant la banca si este facuta corect. dar de ce blocheaza contul, nu inteleg?.
Multumesc!
Pai, vina pentru ca v-a blocat intreg contul este fie la executor, fie la tertul poprit (angajatorul dvs.), ori, poate, la banca.
Normal ar fi sa "vi se traga din salariu" 1/3 sau 1/2 inainte ca banii sa ajunga in contul dvs., adica inca de la angajator, iar contul dvs. sa va fie accesibil.
Daca vina este la executor, faceti o solicitare in acest sens la executor, in scris, aratandu-i ca este vorba de contul dvs. de salariu, si sunteti lipsit de mijloace de subzistenta.
Daca nu se rezolva asa, nu va ramane decat calea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)
Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)
Lamurire - poprire si a salariului si a contului bancar Diana1 Diana1 Am poprire pe salariu de la un executor judecatoresc , poprire ce este virata in contul sau.Acest executor in exces de zel mi-a blocat si contul bancar in care ... (vezi toată discuția)