avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

am fost dat in preaviz de firma unde am lucrat ,si inceta preavizul dupa 20 zile ,asa stiu eu ca e normal sa-mi dea preaviz si cu un salariu conpensator ,cat am stat acasa in preaviz am gasit sa ma angajez cu contract dupa ce expira preavizul ,,,intrebare ,,cand am fost sa-mi iau decizia de incetare ,am fost in format ca mia prelungit ppreavizul cu inca 10 zile ,,este normal ,au spus ca este obligati de ,,itm,, si nu mai ma primeste acolo unde am vrut sa incep cu data respectiva dupa primul preaviz ,,cred ca nu este normal ce trebuie facut .,si ma pune sa-mi dau demisia si pierdsalariu compensator
Preavizul in caz de concediere este de 20 de zile lucratoare , nu calendaristice . Care este data cand ati intrat in preaviz ca sa va putem spune care este ultima zi a preavizului?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca depasesc 20 de zile lucratoare sesizati ITM
Este necesar ca angajatorul sa ii dea angajatului un preaviz de 20 de zile lucratoare la concediere, probabil dvs va aflati in aceast situatie.
Este si obligatorie acordarea acestui preaviz in caz de concediere si nu numai necesara.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
pe data de 30 04 2010 am intrat in preaviz nefiind necesara prezenta mea la locul de muncapana pe 27 05 2010in acest timp mi-am gasit un alt loc de munca le-am spus ca sunt in preaviz si m-au sfatuit sa stau acasa preavizul am semnat la ei un precontract sa incep munca pe 31 05 2010 am mers la cei cu preavizul sa imidea nota de lichidare la care ei mi-au spus ca mi-au mai prelungit cu inca 10 zile preavizul dintr-un ordin dat de itm mi -au spus sa imi bag demisia daca vreau sa incep la noul loc de munca ca nu o sa pierd decit salariul compensator problema este ca si cei la care am semnat precontractul mi-au facut contractul pe doar 2 luni ce ma sfatuiti sa fac in situatia asta la ce as putea sa renunt ca sa nu am nimic de pierdut

Alte discuții în legătură

Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cerere de lichidare din partea sefului AndreasBenea AndreasBenea Bună ziua! În urmă cu două zile, după terminarea programului, patronul meu m-a luat deoparte, mulțumindu-mi, chipurile, pentru serviciile prestate de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba si de preaviz danabadici danabadici va rog sa-mi spuneti cit este perioada de proba respectiv preaviz si preaviz in caz de demisie? eu am pus la proba 15 zile si la preaviz 15 la fct de vinzator ... (vezi toată discuția)