avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie

Am contractat un imprumut in banca de 12.000 euro, pentru o prietena. Totodata am incheiat si un contract de imprumut, prin notariat, prin care s-a angajat sa restituie intreaga suma in termen de un an. Peste o luna este scadenta si nu a platit decat ratele minime.
Care procedura este cea mai sigura pentru a -si lichida datoria si a scapa si eu de cosmar , in afara de actionarea in justitie? " Prietena" mi-a sugerat executarea silita, dar, din cate cunosc, nu prea are ce..."executa", decat automobilul pentru care a facut imprumutul. Ce solutie imi sugerati, va rog ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:18, 26 Mai 2010
tot e bine, cat plateste ratele la banca. in fata bancii, dvs sunteti raspunzatoare pt credit. in privinta prietenei, aveti termen 3 ani de la data scadentei pt inceperea executarii silite.
intrebati la banca daca prietena poate prelua creditul dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este prescrisa datoria ? stef_56 stef_56 o prietena ma roaga sa va intreb daca are sanse sa scape de o datorie bancara 1. imprumut bancar luat in 2007 cu polita de asigurare platita anticipat pe 10 ... (vezi toată discuția)
Creanta cedata unei firme de recuperare relyrely2010 relyrely2010 Buna seara, Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra.Sotul meu a facut un imprumut in martie 2008 in valoare 5000 lei fara stirea mea la o banca ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)