Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu date clare.
Sunt in concediu de maternitate al 3lea an concediu fara plata( am suspendat contractul de munca cu intreprinderea unde lucrez timp de 1 an de zile pana implineste copilul 3 ani).
As vrea sa ma angajez undeva ptr 2 ore zilnic si respectiva firma nu vrea decat cu contract de munca , (ceea ce mie nu-mi convine , este pe perioada determinata de 2 ani si nici nu vreau sa pierd postul de la intreprinderea la care am lucrat pana am nascut).
Se poate ca sa ma angajez la respectiva firma cu o conventie sau o anexa la cartea de munca ptr al 2 lea job?
sau imi puteti da o alta solutie viabila ?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai urgent.
O seara placuta in continuare
Noul angajator stie cum sa se protejeze impotriva controalelor ITM-ului pentru ca
Art. 10^1. - (1) din Codul muncii prevede ca: <<< Angajatorul poate incadra salariati cu fractiune de norma prin contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata, denumite contracte individuale de munca cu timp partial >>>.
Daca doriti sa va angajati la o alta firma, fie si cu 2 ore/zi inseamna ca nu mai aveti nevoie de concediu de maternitate.
n acceptiunea art. 80 alin. (3) din Codul muncii, partile pot incheia un contract individual de munca pe durata determinata in situatiile prevazute limitativ de lege, contract care poate fi prelungit prin act aditional de doua ori consecutiv, fara ca durata totala a contractului initial si a prelungirilor conform actelor aditionale incheiate, sa depaseasca 24 de luni.
Nu exista conventie sau anexa la carnetul de munca, in sensul expus de dvs.
Angajarea se face pe baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau timp partial.
Puteti cumula mai multe functii in baza în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Va multumesc ptr raspunsuri!
Deci sa inteleg ca nu ma pot angaja nicaieri cu un timp partial de 2 ore daca am contractul de munca suspendat ( in cazul meu al 3 lea an ptr cresterea copilului).
Atunci ce solutie imi puteti da , am mare nevoie de un job ( de un venit mai bine zis) si unde am gasit vor doar cu carte de munca.
va multumesc