avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Termen pentru partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Termen pentru partaj

Am divorţat în aprilie 2010 după 20 de ani de căsnicie. Mai avem partajul de făcut dar am stabilit cu soţul meu să împărţim bunurile dobândite în timpul căsniciei în felul următor: (bunuri partajabile: apartament cu 4 camere, o casă cu 3 imobile, 2 maşini). Eu voi rămâne în apartamentul cu 4 camere împreună cu fiica mea de 12 ani şi voi primi o sumă de bani echivalentă cu valoarea unui etaj din clădirea cu 3 nivele. Soţul meu doreşte să-mi plătească suma de bani în termen de 2-3 ani.

Aş vrea să facem un act prin care să fie obligat să respecte termenul de plată. Unde este mai bine să întocmesc acest act şi sub ce formă?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 12:18, 26 Mai 2010
Buna ziua !
Impartirea bunurilor se va face in cadrul procesului de partaj , conform intelegerii dintre dvs. si sot , insa in cuprinsul acestei sentinte nu poate fi introdus si termenul de plata . Oricum acesta nu poate fi mai mare de 3 ani pt ca altfel intervine termenul de prescriptie .
buna ziua .
va recomand sa faceti partaj prin instanta . sulta pe care sotul se obliga sa v-o plateasca , tb sa o primiti in termenul stabilit. acest termen nu poate fi mai mare de 3 ani , intrucat in caz contrar va interveni prescriptia .
riscati.daca vrea casa trebuie sa va dea banii ce va revin.nu trebuie sa-i acordati un termen de gratie , deoarece banii se prescriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj diana raluca diana raluca buna seara,scuzati-mi deranjul,dar as avea si eu o intrebare...parintii mei s-au despartit dupa 30 de ani de casnicie,iar acum vor sa faca partajul.Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Partaj delicat GHITA ELENA ANISOARA GHITA ELENA ANISOARA După o căsnicie de 10 ani am divorţat în aprilie 2010. Copilul în vârstă de 12 ani mi-a fost încredinţat mie urmând ca soţul să plătească pensie ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj bebelush1900 bebelush1900 Sora mea vrea sa divorteze dupa 40 de ani de casnicie :(. Ea si sotul au in comun un apartement de 3 camere vechi (dobindit in cursul casatoriei). Sotul ei ... (vezi toată discuția)