avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cand pot definitiva hotararea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cand pot definitiva hotararea?

Buna ziua...Pe data de 27 aprilie am primit hotararea prin posta (divort cu minori)...sotul(fostul defapt) insista ca el a primit-o pe 28.e posibil asa ceva?
Ideea e ca as dorii sa-mi spuneti incepand cu ce data pot sa merg sa legalizez hotararea,daca el nu face apel?
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 10:42, 26 Mai 2010
Trebuie sa asteptati sa treaca termenul de recurs precizat in hotarare, adica 30 zile de la comunicare. Apoi puteti face acea hotarare definitiva si irevocabila.
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa decaderea termenului legal prevazut de 30 zile,daca partea nu ataca solutia,
puteti solicita instantei ,cu achitarea taxelor aferente,investirea cu formula definitiva si executorie
Este posibil ca datorita postei comunicarea sentintei sa ajunga cu diferente de una sau doua zile.
Termenul de apel de 30 de zile, curge de la data primirii comunicarii, iar in situatia dvs termenul incepe sa curga de la data de 28, data la care fostul dvs sot a primit sentinta.
Calculul este simplu, numarati 32 de zile calendaristice incepand cu data de 28.
In cazul in care este vorba de data de 28 aprilie 2010, termenul se implineste pe data de 29 mai, dar fiind o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana la data de 31 mai 2010.
Va sugerez sa solicitati legalizarea dupa data de 1 iunie 2010.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit prin posta comunicarea, hotararea civila. ... Popval Popval Buna ziua, Am primit prin posta Comunicarea, Hotararea civila. Data postei 26 mai. La sfarsitul hotararii scrie : Cu apel in termen de 30 zile de la ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare de divort- calcul termen apel- schimbare nume Florinela2 Florinela2 Pronunțarea și comunicarea sunt același lucru? Pronunțarea a fost pe 28.12.2017 și azi am primit comunicarea. Trebuie să mai aștept alte 30 zile sau se ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)