avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obiect gasit si insusit si nerestituit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obiect gasit si insusit si nerestituit

cum as putea sa returnez obiectul fara a-mi fi facuta public identitatea si a primi sanctiuni
Mergeti la usa proprietarului, sunati, lasati obiectul si ... run Forest, run .....:D
Probabil va referiti la posibilitatea tragerii la raspundere pe considerentul nerestituirii unui bun gasit int ermenul prevazut de lege, adica 10 zile. Insa daca sitti cui apartine bunul si i-l veti inapoia nu cred ca persoana se va supara.
a trecut aproape o luna .Este vorba de un telefon gasit intr-o institutie publica si care s-a folosit cu o alta cartela ,acum ce se mai poate face daca cazul a ajuns in atentia politiei si se poate depista dupa codul IMEI al telefonului asa am inteles ( acum chiar dac vreau sa-l restitui de buna voie tot so sa fie probleme ??
Cred ca ar trebui sa mergeti la politie si sa recunoasteti fapta,sa se retina,cu bunavointa doar nepredarea obiectului gasit,care conf.art.216 c.pen,poate fi sanctionata cu inchisoarea de la o luna la trei luni sau cu amenda.
Daca nu ati mai avut probleme cu legea(nu ati mai savarsit fapte penale),daca recunoasteti s-ar putea sa obtineti fie aplicarea unei amenzi administrative de catre procuror conf.art.18/1 c.pen,fie aplicarea unei amenzi penale,eventual cu suspendarea executarii conf.art.81 c.pen.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
asa si am de gand sa fac sa-l predau

Alte discuții în legătură

Obiect gasit ,nerestituit in timp de 10 zile sanda12 sanda12 care sunt cele mai simple sanctiuni si care sunt cele mai grave ,e vorba de un telefon valoare 500-700 ron. acum vreau sa il predau care sunt pasii cei mai ... (vezi toată discuția)
Este legala intercetia aparatului mobil ? nu a convorbirilor . PaulNinno PaulNinno Vineri noaptea spre Sambata dimineata in data de 26.06.2016 am fost furat din casa de un smart LG G4 in valoare de 1900 de lei achizitionat in urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)
Furt calificat remus2007 remus2007 :( acum trei luni an urma ma oprit pe mine si pe un prieten pe strada doi politisti civili am avut la noi doua capace canal(capacele nu au fost luate de pe ... (vezi toată discuția)