avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obiect gasit ,nerestituit in timp de 10 zile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obiect gasit ,nerestituit in timp de 10 zile

care sunt cele mai simple sanctiuni si care sunt cele mai grave ,e vorba de un telefon valoare 500-700 ron. acum vreau sa il predau care sunt pasii cei mai simpli de urmat si fara repercursiuni grave daca se poate spune si asa ?
Cel mai recent răspuns: sanda12 , utilizator 10:41, 1 Iunie 2010
"(1)Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al sau, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns din eroare in posesia faptuitorului."(art.216 C.pen.)
Nu ati spus si modalitatea in care ati intrat in posesia acestui telefon, pentru a verifica daca incadrarea juridica a faptei este sau nu 216 C.pen.(sa nu fie un 208-209 C.pen. sau 211, stiu eu?)
Pasul cel mai simplu este sa mergeti la organele de politie si sa il predati.
Sanctiunea cea mai simpla ar fi amenda(care nu poate fi mai mica de 200 lei)
mergi si vb cu proprietarul telefonului si iti zic eu ca nu o sa iei nicio amenda nimic...preda-i telefonu si cartela daca o mai ai si nu o sa zica nimeni nimic...succes
gasit intr-o institutie publica , de copil ,dar cred ca vina este mai mult a noastra si acum vrem sa il predam dar am vrea ca copilul sa nu mai fie implicat sa luam vina asupra noastra daca exista aceasta posibilitate ? (copilul a facut cu o luna inainte 18 ani si ne gandim la situatia lui .Va mai intreb inca ceva nu exista si varianta ca pe langa amenda si mai platim si despagubire ?
Daca este gasit si predat nu este nici o problema, dar sa nu fie sustras, caci se poate identifica la dvs dupa IMEI -ul telefonului,etc.Pasul cel mai simplu este sa mergeti la organele de politie si sa il predati.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
dupa cum am spus asta si fac dar astept sa se ia vacanta,am vorbit deja cu cineva de la politie,vom vedea cum o scoatem la capat
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
sanda12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect gasit si insusit si nerestituit mirey11 mirey11 cum as putea sa returnez obiectul fara a-mi fi facuta public identitatea si a primi sanctiuni (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit Stanga Stanga Buna seara , am si eu niste intrebari la care nu gasesc raspunsuri . Am gasit un telefon si dupa cateva luni ma sunat un inspector de la politie in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit Daniel_Petre Daniel_Petre Buna seara, am si eu o mare problema, am gasit un telefon pe trotuar am scos cartela si am aruncat-o. Intre timp proprietarul a intrebat mai multe persoane ... (vezi toată discuția)