Buna ziua ! Va rog spuneti-mi daca trebuie contract intre doua societati daca am luat de la un anumit furnizor o singura factura . Am inteles ca furnizorul respectiv este in insolventa , iar din aceasta cauza am probleme cu Directia de Crima Organizata.
Ce acte ar trebui sa am in afara de factura respectiva ?
Daca v-a fost emisa o factura este necesar sa aveti si actul juridic care justifica emiterea respectivei facturi.
Ex. contract de prestari servicii.
Daca dvs. ati emis-o, este aceeasi situatie.
Practic este necesara existenta unui raport juridic obligational intre parti, raport ce justifica existenta contraprestatiilor: dvs prestati un serviciu pentru care emiteti o factura beneficiarului, si invers.
Ce ati achizitionat cu acea factura ?
Marfa sau servicii ? Daca au fost servicii, ce fel de servicii ?Furnizorul este platitor de tva?
Factura este din 2010?Sau din 2009?
Daca furnizorul este in insolventa cu plan de reorganizare - nu vad de ce ar fi o problema .
De unde ideea cu Directia de crima organizata ?
Pun toate aceste intrebari pentru ca impresia mea este ca sunteti dezinformata .
Intradevar , exista o prevedere in codul fiscal care spune ca sunt cheltuieli nedeductibile achizitiile de la persoane juridice declarate inactive , dar de aici si pina la ce spuneti Dvs ... e mare deosebire .
Daca doriti va pot da un link unde puteti vedea daca firma este declarata sau nu inactiva .
Firmele declarate inactive sunt acele firme care nu au depus declaratii fiscale la 2 (parca) termene consecutive si au fost trecute automat in acest regim .
A nu se confunda firma inactiva cu firma cu activitatea suspendata si nici cu firma aflata in procedura de insolventa .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Control finante
simonia80
Buna ziua.Avem un control de fond de la Adm.finantelor si au gasit in contabilitate facturi fiscale cu date gresite:CUI incorect,J incorect,firme ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva
cotet marieta
O societetate factureaza servicii in baza unui contract incheiat,servicii pe care le si efectueaza,catre o firma inactiva.Firma in cauza nu cuonostea acest ... (vezi toată discuția)