avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatoriu concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatoriu concediu

Patronul ma poate obliga sa intru in concediul de odihna pt. anul in curs, daca eu nu am nevoie si nu vreau sa intru acum in concediu?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:40, 26 Mai 2010
Buna ziua ! Legal nu va poate obliga sa intrati in concediu de odihna pt anul in curs , insa sfatul meu este sa gasiti o solutie de compromis mai ales cu conditiile actuale de pe piata muncii :thumbup:
Nu va poate obliga sa intrati in concediu, dar nic dvs. nu mai puteti sa-l solicitati anul viitor...
Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 144. - Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atun ci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Patronul nu face altceva decat sa va respecte un drept al dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recuperarea compensatiei in bani concediului de odihna neefectuat roxana_roxxana roxana_roxxana Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare cum pot sa mi recuperez banii pe concediu neefectuat tinand cont ca am anuntat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)
Abuz de functie la locul de munca Gravensen Gravensen Buna ziua, Inainte de intrebari as vrea sa prezint situatia in care ma regasesc: Lucrez la o firma de 4 ani, cu un program de lucru de 2 zile (12 ore pe ... (vezi toată discuția)