avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract

Din punct de vedere material judecatoria este competenta sa judece in prima instanta o cerere de reziliere a contractului?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: art.242 , utilizator 14:20, 26 Mai 2010
depinde de contract
In principiu, raspunsul este afirmativ.
Oferiti totusi mai multe detalii pentru un raspuns complet.
florinraican a scris:

In principiu, raspunsul este afirmativ.
Oferiti totusi mai multe detalii pentru un raspuns complet.


Este vorba de un contract de vanzare cumparare, iar conform acestuia litigiile urmeaza a se solutiona de catre instanta competenta din locul in care s-a incheiat contractul. De la judecatoria locului in care a fost incheiat contractul am primit citatie prin care se cere sa raspund la exceptia de necompetenta materiala. deci nu e vorba de competenta teritoriala, a locului in care a fost introdusa actiunea, ci de competenta materiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinvocarea exceptiei - efecte ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Conform art.130 din Noul Cod de Procedura Civila. - privind Invocarea excepţiei de Necompetenţa materială - se spune ca: (1) ... (vezi toată discuția)
Locul platii - competenta teritoriala ContSters79137 ContSters79137 Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract. Niciuna din parti nu are sediul in Bucuresti, contractul s-a incheiat in Bucuresti, insa au omis sa ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta mircea.stoica mircea.stoica Avand un client care nu si-a platit servciile de reparatii auto pentru care s-a emis factura am introdus actiune la judecatorie. Arat faptul ca Firma pe care o ... (vezi toată discuția)