avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Instanta competenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Instanta competenta

Avand un client care nu si-a platit servciile de reparatii auto pentru care s-a emis factura am introdus actiune la judecatorie. Arat faptul ca Firma pe care o reprezint este din Sibiu, iar firma parata este din Bucuresti. Am introdus actiunea la Judecatoria Sibiu si acum am aflat ca de fapt instanta competenta ar fi cea de la domiciliul paratului. Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: mircea.stoica , utilizator 10:50, 11 Februarie 2013
eu sunt de parere ca instanta competenta e Bucurestiul
daca ar fi existat un contract prealabil cu beneficiarul in care se prevede locul executarii contractului si se stabileste competenta de solutionare a oricarui litigiu la locul executarii contractului, atunci competenta ar fi fost la Sibiu, in cazul dvs daca deja ati introdus actiunea si a fost ridicata exceptia competentei materiale teritoriale a instantei din Sibiu este posibil sa se admita si sa se decline la Bucuresti. Nu aveti nici o problema decat de deplasare, eventual. Raspunsul corect la intrebarea dvs este afirmativ.
Dar reparatia unde s-a facut?
Reparatia s-a facut la Sibiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala ContSters82010 ContSters82010 Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. In cazul efectuarii, din eroare, a unei plati nedatorate in contul unei societati din cluj, cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Urgent incredintare minor-instanta competenta teritorial paraga paraga buna seara! speta este urmatoarea. dintr-o relatie de concubinaj a rezultat o minora, nascuta in bucuresti. a fost recunoscuta de tata. acum 2 ani cei doi se ... (vezi toată discuția)
Procedura civila: un nou termen pentru intampinare? smeagull smeagull Buna ziua, Sunt parat intr-un litigiu in curs (fost comercial, pretentii). Actiunea este introdusa la instanta necompetenta material (tribunal in loc de ... (vezi toată discuția)