avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura civila: un nou termen pentru intampinare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura civila: un nou termen pentru intampinare?

Buna ziua,

Sunt parat intr-un litigiu in curs (fost comercial, pretentii). Actiunea este introdusa la instanta necompetenta material (tribunal in loc de judecatorie), lucru pe care vreau sa il invoc prin intampinarea pe care o voi depune cu 5 zile inainte de primul termen de judecata.
Ma astept la declinarea competentei si trimiterea cauzei la judecatorie.

Intrebarea este: Odata cu declinarea competentei, voi fi repus in dreptul de a formula intampinare si/sau reconventionala?
Cu alte cuvinte, daca in intampinarea de la tribunal n-am invocat tot ce era de invocat, ori daca la tribunal nu depun deloac intampinare, imi mai este primita intampinarea de catre Judecatorie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:29, 28 Februarie 2012
Parerile sunt impartite.
Din punctul meu de vedere, ar trebui primita intampinarea de catre instanta competenta.
Depinde de judecător. În principiu, ar trebui să vă accepte întâmpinarea şi a doua instanţă, dar de ce să riscaţi ? Sfatul meu este să prindeţi în prima întâmpinare toate apărările pe care le aveţi.
Va multumesc! Nu voi risca, voi invoca si restul apararilor in intampinarea depusa in fata instantei necompetente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate depune intampinare? C_CRISTINA C_CRISTINA Un client cere rezolutiunea unui contract prin instanta. Paratul a solicitat declinarea competentei teritoriale, s-a admis, iar reclamanta a depus recurs ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala MIXAM MIXAM Introdusa la judecatorie pentru ca instanta sa constate ca X a intrerupt nelegal furnizarea curentului, pe rolul instantelor fiind spre solutionare si alte ... (vezi toată discuția)
Necomunicare intampinare natyca natyca Am si eu o speta...am chemat in judecata, la Tribunal, in contencios o institutie....la primul termen de judecata m-am prezentat personal neavand angajat ... (vezi toată discuția)