avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se mai poate depune intampinare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se mai poate depune intampinare?

Un client cere rezolutiunea unui contract prin instanta. Paratul a solicitat declinarea competentei teritoriale, s-a admis, iar reclamanta a depus recurs impotriva sentintei prin care s-a declinat competenta. Vreau sa stiu daca prin intampinarea pe care paratul o depune acum pentru recurs, trebuie sa faca si apararile pentru fond. Sau dupa ce se da solutia si se stabileste competenta teritoriala, paratul va avea posibilitatea depunerii intampinarii pentru fond? Mentionez ca intampinare nu s-a depus pana acum, doar s-a ridicat exceptia necompetentei teritoriale de catre parat la primul termen acordat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:00, 3 Februarie 2009
nu e nevoie sa faca si aparari de fond fiind vorba de stabilrea competentei teritoriale. In masura in care elemente ce tin de fondul problemei ajuta la stabilirea competentei teritoriale ele pot fi invocate.

Av. Julia Watkins
Multumesc. Asta inseamna ca dupa ce se stabileste competenta, se va trimite o citatie de prezentare la instanta stabilita ca fiind competenta, moment in care paratul poate depune intampinare prin care sa faca apararile pe fond. Repet, pana in acest moment, paratul nu a depus intampinare.
Ati inteles bine ce aveti de facut. Succes.
Depinde! Am o cauza in care am calitatea de parat, am invocat aceeasi exceptie ce a fost admisa de instanta.

Reclamantul, fost magistrat, a formulat recurs. Motivele invocate ma obliga la aparari pe fondul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necompetenta teritoriala donigao donigao Buna ziua, Am o actiune deschisa la o judecatorie in calitate de reclamant. Paratul a invocat in intampinare exceptia necompetentei teritoriale a ... (vezi toată discuția)
Recurs claniros7 claniros7 Problema mea e instanta competenta a solutiona in contencios cauza.... Reclamantul a introdus actiune la tribunalul de la domiciliul lui, tribunal care si-a ... (vezi toată discuția)
Necomunicare intampinare natyca natyca Am si eu o speta...am chemat in judecata, la Tribunal, in contencios o institutie....la primul termen de judecata m-am prezentat personal neavand angajat ... (vezi toată discuția)