avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... necompetenta teritoriala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

necompetenta teritoriala

Buna ziua,

Am o actiune deschisa la o judecatorie in calitate de reclamant. Paratul a invocat in intampinare exceptia necompetentei teritoriale a judecatoriei unde am deschis eu actiunea, iar judecatorul a admis-o.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac eu in calitate de reclamant in acest caz?
Ce se intampla cu dosarul? Il trimite judecatoria unde am depus eu actiunea catre ju
judecatoria competenta?

Multumesc
I
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 9 Aprilie 2010
Daca au admis exceptia, dosarul va fi inaintat judecatoriei competente si veti fi citat de acolo.
Daca instanta s-a declarat necompetenta, impotriva hotararii se poate exercita recurs in termen de 5 zile de la pronuntare. Dosarul este trimis instantei competente de indata ce hotararea de declinare a competentei a devenit irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate depune intampinare? C_CRISTINA C_CRISTINA Un client cere rezolutiunea unui contract prin instanta. Paratul a solicitat declinarea competentei teritoriale, s-a admis, iar reclamanta a depus recurs ... (vezi toată discuția)
Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei teritoriale - cum se procedeaza? ganirolf ganirolf Buna ziua, In urma unui proces pe site-ul judecatoriei am regasit solutionarea dupa cum urmeaza: \" Admite excepţia necompetenţei teritoriale a ... (vezi toată discuția)