avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata pt rezolvarea unor probleme ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata pt rezolvarea unor probleme personale cu sau fara acordul angajatorului?

sunt salariata la o societate comerciala care refuza sa -mi acorde concediu de odihna deoarece nu au personal. copilul meu se va casatori peste 4 saptamani si am nevoie de concediu 15 zile. specific faptul ca nu mi s-a acordat anul acesta nici macar o1 zi din concediul cuvenit . pot apela la concediu fara plata sau trebuie si acesta aprobat de angajator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 27 Mai 2010
orice concediu ( cu exceptia celui medical trebie aprobat prealabil de angajator.)iar cu cel medical va poate veni controlul acasa sa va verifice...
1. Cel mai bine este sa picati la intelegere cu angajatorul pentru ca este nevoie de acordul lui.
2. Pentru un asa eveniment s-ar putea sa fie mai intelegator. In CCMUNN (art.61(1), lit.b) sunt prevazute 2 zile platite pentru casatoria unui copil. Ca parinte aveti insa multe de facut asa ca o discutie amicala cu seful dvs. poate sa duca la CO sau CFP.
3. Daca veti lipsi nemotivat ati putea fi concediata disciplinar.
tudorvaleriu a scris:

1. Cel mai bine este sa picati la intelegere cu angajatorul pentru ca este nevoie de acordul lui.
2. Pentru un asa eveniment s-ar putea sa fie mai intelegator. In CCMUNN (art.61(1), lit.b) sunt prevazute 2 zile platite pentru casatoria unui copil. Ca parinte aveti insa multe de facut asa ca o discutie amicala cu seful dvs. poate sa duca la CO sau CFP.
3. Daca veti lipsi nemotivat ati putea fi concediata disciplinar.

multumesc frumos pt informatii, am incercata sa ajungem a o intelegere si nu se poate mai mult decat atat mi-a zis sa-mi bag demisia .
am citit in codul muncii ca pot sa demisionez fara peaviz conf art 79.(8)daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin CIM . percizez ca lucram 68 ore pe saptamana bineinteles sambata si duminica fara a ni se platii ore suplimentare sau zile libere compensatorii.
Intr-adevar, daca angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m. salariatul are posibilitatea de a demisiona fără preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca tribeca tribeca Buna ziua, Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz. Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa mai vin de a doua zi la servici? elnyy elnyy Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba ... (vezi toată discuția)